EconomicTop News

Războiul din Ucraina: Schmitz Cargobull oprește investițiile în Rusia și Belarus

Producătorul german de remorci Schmitz Cargobull a oprit investițiile în Rusia și Belarus, arătându-se șocat de violența militară a armatei ruse în Ucraina.

Din cauza situației actuale, Schmitz Cargobull a decis să oprească toate investițiile în fabricile și facilitățile de service din Rusia și Belarus cu efect imediat. Compania a anunțat acest lucru prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe contul de Linkedin.

Războiul din Ucraina: Schmitz Cargobull oprește investițiile în Rusia și Belarus

La fel ca și restul lumii, Schmitz Cargobull se arată șocat de știrile din Ucraina. În ciuda tuturor tensiunilor din ultimii ani, producătorul german de remorci spune că nu ar fi considerat posibilă o astfel de încălcare a dreptului internațional din partea Rusiei.

Schmitz Cargobull operează de zeci de ani în Rusia, Ucraina și, de asemenea, Belarus cu propriile filiale și ateliere, iar în Rusia cu propria fabrică de producție. În toate cele trei țări, producătorul german este lider de piață în segmentul său și are un număr mare de angajați, clienți și parteneri de servicii, despre care spune că au devenit prietenii săi și parte a familiei Schmitz Cargobull la nivel mondial.

VEZI ȘI: Războiul din Ucraina. Daimler Truck renunță definitiv la orice cooperare cu rușii de la Kamaz

Acum, „Elefantul Albastru” spune că să teme pentru siguranța colegilor săi din Ucraina, pentru bunăstarea familiilor și a celor dragi.

„Solidaritatea dintre echipele noastre este fantastică, dar în mijlocul unui război este posibil doar un ajutor foarte limitat din exterior. Cu toate acestea, ne străduim să oferim orice fel de sprijin posibil”, scrie Schmitz Cargobull într-un comunicat de presă.

De altfel, Schmitz Cargobull solicită prin intermediul comunicatului de presă încetarea imediată a luptei și respectarea drepturilor omului.

„Credem că prosperitatea și securitatea pot crește doar prin comerț, bune relații internaționale și unire. Succesul familiei Schmitz Cargobull din Ucraina, Rusia și Belarus de la căderea Cortinei de Fier a dovedit acest lucru”, mai scrie producătorul german în comunicat.

Context

Forțele ruse au invadat Ucraina săptămâna trecută, confirmând cele mai mari temeri ale Occidentului cu cel mai mare atac al unui stat împotriva altuia din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Din aceeași categorie...

Back to top button