In FocusTop News

Războiul din Ucraina: Șoferii de camion arată solidaritate cu Ucraina

Șoferii de camion care conduc pe drumurile din Europa, inclusiv români, arată solidaritate cu Ucraina și îi susțin pe colegii lor ucraineni.

Chiar dacă șoferii ucraineni nu pot fi în prezent cu familiile lor din Ucraina, pentru aceștia este important să ia atitudine împotriva invaziei Rusiei în Ucraina.

Războiul din Ucraina: Șoferii de camion arată solidaritate cu Ucraina

Astfel, pe multe dintre camioanele conduse de șoferi ucraineni prin Europa se pot vedea mesaje scrise pe steagul Ucrainei, precum: „Вбивця Путіна”, care înseamnă „Ucigașul lui Putin”, „Подайте руку допомоги Україну”, care înseamnă „Oferiți o mână de ajutor Ucrainei” sau „Підтримай Україну!”, care înseamnă „Susține-ți Ucraina!”

De asemenea, mulți șoferi ucraineni s-au întors deja în Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor, iar alții vor să plece acasă cât mai curând posibil „pentru a contribui la victoria poporului ucrainean”.

Puținii șoferi ucraineni care se mai află pe drumurile din Europa nu vorbesc o limbă străină de circulație, însă furia acestora față de Rusia și invazia armatei ruse este inconfundabilă.

De asemenea, șoferii slovaci, polonezi și români și-au arătat suportul pentru colegii lor din Ucraina.

VEZI ȘI: Războiul din Ucraina: Șoferii camioanelor rusești întâmpinați cu ostilitate în Europa

Până și unii șoferi din Belarus, țară care în acest moment ajută Rusia în invazia din Ucraina, și-au arată solidaritate față de Ucraina. Aceștia spun că simt o conexiune cu poporul ucrainean, mulți dintre ei având mulți colegi din Ucraina la firmele unde sunt angajați, și au un mare respect soldaților ucraineni, care oferă prizonierilor ruși mâncare și băutură.

Potrivit BGL, 7% dintre șoferii de camion care au condus în 2021 pe autostrăzile germane au fost ucraineni. Majoritatea sunt angajați de expeditori polonezi sau lituanieni – fiecare al treilea camion din aceste țări fiind ocupat de un șofer ucrainean. Asociația nu poate spune câți dintre ei s-au întors acum acasă. Dar dacă mulți pleacă, ar putea crea o lipsă majoră de șoferi în Europa, spune aceasta.

Din aceeași categorie...

Back to top button