EconomicTop News

Războiul din Ucraina: Wielton suspendă livrările de produse către Rusia

Consiliul de Administrație al Wielton a decis să suspende, până la o nouă notificare, livrările de produse către Rusia și anulează realizarea obiectivelor pentru 2022.

Producătorul polonez de remorci Wielton nu a mai efectuat nicio livrare pe piața din Rusia din 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina.

Războiul din Ucraina: Wielton suspendă livrările de produse către Rusia

Polonezii estimează că evoluția negativă a situației legate de războiul din Ucraina poate duce la necesitatea creării de pierderi din deprecierea creanțelor, precum și pierderi din deprecierea activelor, în valoare de aproximativ patru milioane de euro.

De asemenea, din cauza incertitudinii extraordinare a operațiunilor de pe piețele din Rusia și Ucraina, și a posibilului impact semnificativ al acesteia asupra situației macroeconomice din Europa și din întreaga lume, grupul polonez a decis să anuleze obiectivele Wielton pentru 2022, care au fost anunțate pe 17 februarie.

VESI ȘI: Semiremorca cu prelată fără scânduri laterale permite o fixare rapidă a mărfurilor

Din același motiv, Wielton a decis să amâne publicarea strategiei Grupului pentru anii 2022 – 2025, care era planificată pentru sfârșitul lunilor aprilie și mai 2022.

Situația actuală a companiilor Grupului din Ucraina și Rusia

Grupul are filiale în Ucraina și Rusia înființate pentru a desfășura activități comerciale, de marketing și de publicitate. Compania din Rusia are și o fabrică de asamblare pentru produsele marca Wielton. Totodată, până în februarie 2022, Grupul a efectuat vânzări directe de produse pe aceste piețe de la compania-mamă Wielton. Veniturile Grupului din vânzări pe aceste piețe în 2021 s-au ridicat la 299,5 milioane de zloți, ceea ce a constituit cca. 11,1% din veniturile din vânzări ale grupului Wielton.

Piața din Ucraina

În 2021, veniturile de pe piața ucraineană s-au ridicat la 43,7 milioane de zloți, ceea ce a reprezentat cca. 1,6% din veniturile din vânzări ale Grupului. În 2021, Grupul a vândut 324 de produse pe piața ucraineană, cu o cotă de piață estimată la cca. 12%. Datorită faptului că sediul filialei din Ucraina este situat într-o zonă acoperită de ostilități, funcționarea normală a acesteia nu este posibilă. Compania nu mai vinde din ultimele zile ale lunii februarie, iar accesul la stocul de remorci nu este posibil momentan. De asemenea, Wielton nu a mai livrat niciun produs nou în Ucraina. Compania are creanțe de la clienți care sunt în prezent neplătite, iar posibilitățile de transfer de fonduri din Ucraina sunt foarte limitate.

Piața din Rusia

În 2021, veniturile de pe piața rusă s-au ridicat la 255,8 milioane de zloți, ceea ce a reprezentat cca. 9,5% din veniturile din vânzări ale Grupului. Până în februarie 2022, Rusia a fost inclusă în grupul de piețe strategice de către Wielton Group. În 2021, Grupul a vândut 2.353 de produse pe piața rusă și a ocupat locul nouă în Rusia la înmatriculările de semiremorci și remorci noi cu o cotă de piață de 3,8%. Din 24 februarie a acestui an, Wielton nu a efectuat nicio livrare pe piața rusă. Consiliul de Administrație al Wielton a decis să suspende, până la o nouă notificare, livrările de produse către această piață.

Context

Pe 24 februarie, forțele ruse au invadat Ucraina, confirmând cele mai mari temeri ale Occidentului cu cel mai mare atac al unui stat împotriva altuia din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Din aceeași categorie...

Back to top button