Editorial

Razie în Franța împotriva dumping-ului social în transport

Cincizeci de ofițeri ai Jandarmeriei franceze au percheziționat pe 12 octombrie, sediul a două companii de transport slovene, pentru a verifica dacă pun în aplicare practici de angajare ilegale a șoferilor străini. Potrivit sindicatului francez CFTC, cele două companii slovene operează în subcontract cu Norbert Dentressangle.

Divizia OCLTI din cadrul Jandarmeriei Naționale, ce urmărește activitățile de angajare ilegală pe teritoriul Franței, a pus în aplicare această operațiune împotriva celor două companii cu sediul în Slovenia, ca parte a unei investigații lansate de unele controale efectuate în trafic de Jandarmeria franceză. Anchetatorii fac verificări pentru a vedea dacă cele două companii slovene au desfășurat activități de transport rutier prin utilizarea abuzivă sau ilegală a forței de muncă din străinătate.

Razie în Franța împotriva dumping-ului social în transport

Potrivit OCLTI, în cazul în care se dovedește că cele două companii de transport făceau acest tip de fraudă, amenda poate ajunge până la 403.000 euro de companiei. Până la finalizarea anchetei, oficialii francezi au suspendat activitatea celor două companii, cei doi manageri au fost puși sub supraveghere iar toți șoferii vor fi audiați de către OCLTI.

În urma declanșării anchetei, poliția a confiscat cinci camioane, dintre care unul în culorile Norbert Dentressangle. Conform Jandarmeriei, toate camioanele celor două companii sunt înmatriculate în Slovenia și erau conduse de către șoferi bosniaci.

Potrivit unor surse sindicale, cele două companii aveau curse regulate de transport piese pentru Mercedes-Benz între Franța și Germania. De asemenea, CFTC și-a anunțat intenția de a deveni parte civilă, având în vedere că este vorba și despre șoferi francezi.

Compania Norbert Dentressangle a anunțat prin purtătorul său de cuvânt că a lansat o anchetă internă în vederea soluționării problemei.

Din aceeași categorie...

Back to top button