Economic

RBL: “Antreprenorii mici și salariații vor plăti costul măsurilor fiscale ilogice ale Guvernului”

Romanian Business Leaders (RBL) critică în termeni duri măsurile fiscale pregătite de Guvern, considerându-le lipsite de respect față de mediul privat.

“Prin măsurile fiscale ce urmează a fi adoptate pe final de an fără consultare și într-un mod care reconfirmă lipsa de respect și disprețul total față de mediul privat și români, Guvernul declanșază a două perioadă neagră pentru antreprenorii români, după criza din 2008-2012”, se arată într-un comunicat de presă al RBL.

RBL: “Antreprenorii mici și salariații vor plăti costul măsurilor fiscale ilogice ale Guvernului”

“În primul rând, revoluția fiscală a Guvernului lovește în antreprenoriatul românesc și în puterea companiilor românești să producă valoare pentru economie și să plătească taxe, doar pentru a masca incapacitatea guvernării să colecteze venituri la buget”, mai spune RBL.

În viziunea asociația celor mai importanți antreprenori români, cei care vor deconta în 2019 costurile mai mari cu energia, transportul mărfurilor, telecomunicațiile și cu dobânzile la credite sunt micii antreprenori și românii în numele cărora Guvernul pretinde că introduce toate aceste taxe.

Odată perceput, costul cu impozitarea activelor bancare va trece rapid în costul celor care sunt deja împrumutați sau care vor dori să se împrumute.

“Antreprenorii mici și persoanele fizice vor achita de fapt nota de plată pentru ca Guvernul să colecteze rapid și fără dureri de cap venituri bugetare suplimentare de 3.5 – 4 miliarde de lei prin suprataxarea a mai puțin de 40 de mari contribuabili, în loc să își facă treaba cu adevărat și să strângă acești bani de la câteva mii de evazioniști fiscali”, explică RBL.

VEZI ȘI: Guvernul olandez a aprobat o nouă schema de taxare a camioanelor începând cu 2023

Micul antreprenor și consumatorul român vor achita și creșterile facturilor aferente contractelor cu furnizorii de servicii de distribuție de energie, gaze și telecomunicații, care vor trece noile costuri, fără doar și poate, în tarifele percepute.

“Rezultatul măsurilor în viitor este greu de prognozat, dar este clar că, pe termen scurt, piața bursieră absoarbe puternic primele șocuri. Pe termen mediu, este posibil ca unele companii din zona bancară și din energie să decidă să plece din România, așa cum s-a întâmplat recent în Ungaria. Cert este că, pe termen mediu, statul român își produce singur rău pentru că va pierde venituri la buget din cauza creșterii insolvențelor”, spune RBL.

Romanian Business Leaders (RBL) cere Guvernului să oprească de urgență ordonanța care va bulversa economia în 2019 și să respecte legea privind transparența decizională și consultările publice.

Din aceeași categorie...

Back to top button