Stiai ca

Record: A mers 2,4 km cu un camion cu axa față ridicată (VIDEO)

Pilotul francez Patrick Bourny a reușit o cascadorie greu de copiat: a mers 2,4 km cu un camion cu axa față ridicată, pe drumuri publice.

Recordul a fost doborât pe 20 august, cu ocazia festivalului auto din Nans, în estul Franței. Un camion Renault modificat a mers exact 2.420 de metri cu axa față ridicată, bătând vechiul record, care îi aparținea tot lui Bourny din 1992, cu 170 de metri.

Record: A mers 2,4 km cu un camion cu axa față ridicată (VIDEO)

Mai mult, cascadorul francez nu a reușit această performanță în linie dreaptă și pe o suprafață plată, precum o pistă de aeroport, ci pe un drum public rural, cu dealuri și curbe. Pentru a putea realiza această performanță, Bourny avea nevoie de un camion cu un motor puternic și un sistem de frânare special modificat.

Camionul folosit a fost un vechi Renault R390 V8 Turbo Intercooler. Acesta i-a aparținut inițial unui pilot de curse, care a modificat motorul la sfârșitul anilor 1980, crescându-i puterea de la 390 la 650 CP. După ce l-a achiziționat, Patrick Bourny a adaptat vehiculul pentru cascadorii, instalând, printre altele, un sistem de frânare separat pentru roțile din spate.

VEZI ȘI: Renault Trucks Restart: Camioane vechi de 3-4 ani recondiționate

Cabina este un model vechi R, fiind proiectată de Berliet în anii 1960. Vizual, aceasta a fost însă modernizată cu o bară față și faruri de la un model Premium. În fine, o modificare crucială la șasiu este sistemul de echilibrare cu balast.

Pentru a se ridica pe două roți, francezul a accelerat brusc, după care a menținut poziția cu ajutorul contragreutăților și a unei dozări fine a accelerației. În lipsa contactului cu solul a roților față, virarea s-a făcut prin frânarea separată a roților de pe o parte, combinată cu accelerarea roților de pe cealaltă parte. Totul cu o cutie de viteze manuală cu ambreiaj operat la picior.

Din aceeași categorie...

Back to top button