Bus

Record de autonomie pentru MAN Lion’s City E: 550 km în condiții reale

24 de ore de operare și 550,8 km parcurși fără încărcări intermediare. Acesta este rezultatul impresionant al unui test desfășurat de MAN cu un autobuz electric, în Munchen.

MAN a organizat la 18 mai eBus Efficiency Run, un test în cadrul căruia autobuzul electric MAN Lion’s City E a obținut o autonomie record de peste 550 km, în condiții reale de operare, pe o rută din Munchen.

”Suntem încântați de acest rezultat. Am demonstrat clar că mobilitatea electrică este deja potrivită pentru utilizarea zilnică”, a declarat Rudi Kuchta, șeful diviziei de autobuze a MAN Truck & Bus.

Record de autonomie pentru MAN Lion’s City E: 550 km în condiții reale

Acest record de autonomie a fost obținut de un model MAN Lion’s City 12 E, care a operat timp de 24 de ore pe liniile 176 și X80 din Munchen. Autobuzele au fost conduse de șoferi MAN ProfiDrive, sub supravegherea experților de la TÜV SÜD, care au certificat rezultatul.

Cu o autonomie de 550 km, 99% dintre rutele europene de autobuz pot fi operate cu autobuze electrice, fără încărcări intermediare pe traseu. Chiar și o autonomie de ”doar” 400 sau 300 km ar acoperi 98%, respectiv 89% dintre rutele operate de clienții MAN.

Echipa MAN eBus Efficiency Run și-a propus să testeze autobuzul electric în condiții cât mai realiste cu putință. Autobuzul a circulat pe rute reale și a oprit în fiecare stație, unde a deschis și închis ușile. În plus, a fost folosit balast pentru a simula greutatea medie a pasagerilor pe durata unei zile.

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lion’s City E, în București

”Am mers parțial încărcați, într-o zi cu temperatură de primăvară și pe o rută cu relief relativ plat. Sunt condiții favorabile, dar chiar și așa, o autonomie de 550 km este un rezultat mai mult decât convingător și reflectă experiența pozitivă a clienților noștri care utilizează sau au testat autobuzul electric MAN Lion’s City E”, a spus și Heinz Kiess, șeful departamentului Product Marketing Bus al MAN.

Succesul se bazează pe tehnologia sofisticată a bateriilor dezvoltate de Grupul Volkswagen și pe sistemul eficient de management energetic. Ca rezultat, MAN garantează pentru Lion’s City E o autonomie de minimum 200 km în orice condiții, pe întreaga durată de viață a bateriilor. În condiții favorabile, autonomia poate ajunge la 270 km și chiar peste.

MAN eBus Efficiency Run a subliniat și importanța șoferilor în prelungirea autonomiei. Recordul se datorează și șoferilor experimentați de la MAN ProfiDrive, care au condus autobuzul electric în cadrul testului din Munchen.

”Este important să nu subestimăm influența șoferului. De aceea, MAN oferă un curs special pentru șoferii care vor conduce autobuzele noastre electrice”, a mai spus Kiess.

Din aceeași categorie...

Back to top button