Camioane

Record de comenzi de camioane pentru Grupul TRATON în primul trimestru

TRATON a primit în primul trimestru din 2021 comenzi pentru 78.700 de camioane noi MAN și Scania, cel mai bun rezultat din istoria grupului.

Cu 81.700 de vehicule comandate în perioada ianuarie-martie 2021, Grupul TRATON a înregistrat cel mai bun trimestru din istorie, în creștere cu peste 50%.

Record de comenzi de camioane pentru Grupul TRATON în primul trimestru

Performanța este datorată numărului mare de comenzi de camioane MAN și Scania, inclusiv a utilitarelor MAN TGE, creșterea TRATON în primul trimestru fiind de 62%. Cea mai mare creștere a comenzilor din Europa (EU27+3), de 65%, a fost în segmentul de camioane de peste 6 tone.

În schimb, în primul trimestru au fost comandate doar 3.000 de autobuze și autocare MAN, NEOPLAN și Scania, în scădere cu 46% față de aceeași perioadă din 2020.

VEZI ȘI: Două premii iF DESIGN pentru noua generație de camioane MAN

”În urmă cu un an am văzut cât de rapid a lovit pandemia piața de vehicule comerciale. Acum vedem cum comenzile clienților noștri își revin la fel de repede. Unul dintre motive este primirea bună a clienților pentru noile noastre generații de camioane. 81.700 de comenzi într-un singur trimestru este cel mai bun rezultat de până acum al TRATON”, a declarat Matthias Gründler, CEO al Grupului TRATON.

Grupul a anunțat rezultatele preliminare pentru indicatorii financiari cheie la mijlocul lunii aprilie. În primul trimestru, TRATON a raportat o creștere de 31% a numărului de vehicule vândute, față de aceeași perioadă de anul trecut (60.300, față de 46.000). În ce privește vânzările de vehicule de transport marfă, inclusiv vanurile MAN TGE, creșterea din primul trimestru a fost de 36%.

Din aceeași categorie...

Back to top button