1.728 de kilometri parcurși de IVECO Stralis NP cu un singur plin de gaz natural

1.728 de kilometri parcurși de IVECO Stralis NP cu un singur plin de gaz natural
Un IVECO Stralis NP a reușit să parcurgă distanța dintre Londra și Madrid cu un singur plin de gaz natural lichefiat (LNG).

Pe fișa tehnică, producătorul IVECO are trecută o autonomie de 1.600 de kilometri cu un singur plin de gaz natural (LNG), însă IVECO Stralis NP cu motor de 460 CP și cu o masă totală de circa 30 de tone (cap-tractor și semiremorcă cu 3 axe) a reușit să depășească valorile anunțate.

1.728 de kilometri parcurși de IVECO Stralis NP cu un singur plin de gaz natural

Astfel, camionul a parcurs distanța dintre Londra și Madrid de 1.728 de kilometri (cea mai lungă distanță de până acum) cu un singur plin de gaz natural.

Conform oficialilor torinezi, această performanță a redus costul cu combustibilul cu aproximativ 230 de euro (40% mai puțin față de echivalentul unui motor care ar fi funcționat cu motorină).

Consumul final de LNG afișat de computerul de bord a fost de 22.6 de kilograme la 100 de kilometri. Călătoria a fost planificată cu ajutorul aplicației MyBestRoute, un software dezvoltat special de Michelin pentru clienții de Stralis NP.

VEZI ȘI: Siguranță îmbunătățită cu noile tehnologii de iluminare dezvoltate de Hella (VIDEO)

Această aplicație oferă rute optime la nivelul Europei și include și stațiile de carburanți cu LNG, un cost estimat pe cursă și chiar și o comparație între costurile versiunii cu LNG și cele ale variantei diesel.

Printre beneficiile rulării cu gaz natural lichefiat (LNG) sau comprimat (CNG) se numără și emisiile mai mici de CO2 și NO2.

Follow #infotrucker