ȘtiriTop News

Record de înscrieri la Romanian PRO Driver Competition 2022

Record de șoferi profesioniști înscriși la ediția din acest an a Romanian PRO Driver Competition, primul și, probabil, singurul concurs din Balcani, dedicat șoferilor profesioniști.

Publicația online infotrucker.ro organizează în perioada 27 – 28 august 2022, în parcarea Corsarul Roșu de la KM 30 de pe autostrada A1 București – Pitești a doua ediție în format fizic a Romanian PRO Driver Competition (RPDC) – competiție națională dedicată șoferilor profesioniști.

Record de înscrieri la Romanian PRO Driver Competition 2022

La fel ca la prima ediție, în 2019, RPDC și-a propus să strângă, lângă București, șoferii profesioniști, pasionații de camioane și reprezentanții companiilor de transport pentru un repaus săptămânal normal altfel.

„După doi ani grei de criză sanitară, în care evenimentele de acest tip n-au putut fi organizate din cauza restricțiilor, ne bucurăm că în acest an putem relua proiectul început în 2019”, spune Mircea Ciolpan, organizator al Romanian PRO Driver Competition.

VEZI ȘI: Olanda are cel mai mare procentaj de șoferi de camion tineri din Europa

Romanian PRO Driver Competition are ca scop promovarea meseriei de șofer profesionist, în contextul în care aceasta nu se mai bucură de popularitate în rândul tinerilor, acest lucru fiind resimțit direct la nivelul companiilor de transport, a bunelor practici în transportul rutier, noilor tehnologii și siguranței rutiere în rândul șoferilor profesioniști.

La ediția din acest an s-au putut înscrie șoferii profesioniști cu vârsta peste 21 de ani, indiferent de sex sau naționalitate, cu domiciliul sau reședința în România sau străinătate, care au trebuit să îndeplinească cumulativ mai multe criterii. În total, la RPDC 2022 s-au înscris 120 de șoferi.

8 echipe de transportatori

Față de prima ediție, când concursul a avut un singur clasament, ediția din 2022 va avea patru clasamente: Clasament General, Clasament Ladies, Clasament Echipaj (format din 2 șoferi) și Clasament Echipă (format din 3 șoferi). Clasamentul pe echipe a fost introdus la solicitatea companiilor de transport, interesate să participe în cadrul unor astfel de evenimente.

Astfel, șoferii înscriși în echipă sau echipaj vor puncta atât în Clasamentul General, cel care va da la sfârșit și titlul de cel mai bun șofer al ediției 2022, cât și în Clasamentele Echipă sau Echipaj, care vor fi formate prin totalul punctelor obținute în concurs de cei trei, respectiv cei doi membri componenți.

Probele teoretice și practice din concurs au fost gândite, astfel încât, să cuprindă cât mai multe din situațiile întâlnite zilnic de către șoferii profesioniști.

“Mă bucur că am găsit uși deschise la parteneri cu activitate în domeniu, unii dintre ei prezenți alături de noi și la prima ediție, care au înțeles inițiativa noastră, dar și potențialul de promovare și imagine pe care-l aduce un astfel de eveniment. Pe acestă cale, le mulțumesc pentru încrederea și susținerea acordată”, a mai spus Mircea Ciolpan.

Competiția Romanian PRO Driver Competition este organizată cu susținerea: MHS Truck & Bus Group, furnizor al camioanelor oficiale ale competiției, Goodyear, Textar România, MEC Diesel, Smart DKV, Asko Assekuranz, Routier Transport European, H.Essers România, Rontransmar, International Alexander, Vio Trans Grup și Blue River.

Din aceeași categorie...

Back to top button