In Focus

Record modial de deszăpezire stabilit de un tractor autonom Valtra T254 Versu

Un tractor autonom Valtra T254 Versu a stabilit în martie 2018 un nou record mondial de deszăpezire.

Fără a fi condus de un operator, tractorul autonom Valtra T254 Versu a stabilit un nou record mondial de deszăpezire pe o șosea închisă din sudul Finlandei cu o viteză de 73.171 km/h.

Record modial de deszăpezire stabilit de un tractor autonom Valtra T254 Versu

Recordul mondial de deszăpezire a fost stabilit în condiții de siguranță și cu implicarea unor echipe de cercetare din partea unui producător de anvelope nordic și a celor de la Valtra.

Interesul pentru tehnologia autonomă este în creștere pentru industria de transport, respectiv logistică, construcții și agricultură.

Fiind cel mai important producător nordic de tractoare, Valtra are în spate o lungă istorie în realizarea unor vehicule adaptate activităților de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă.

Datele preluate din recordul mondial pentru viteza de deszăpezire, furnizează informații valoroase pentru cercetări viitoare din domeniul tehnologiei autonome.

Depășirea vitezei obișnuite pentru tractoare cu implement frontal, pe o suprafață alunecoasă, pune atât tractorul, cât și anvelopele la încercare.

Record modial de deszăpezire stabilit de un tractor autonom Valtra T254 Versu

Din acest motiv, acesta a fost echipat cu un model de anvelope cu blocurile benzii de rulare special proiectate pentru a oferi stabilitate pe suprafațe acoperite cu gheață și zăpadă.

VEZI ȘI: Primul test de drum al unui camion Hyundai Xcient autonom în Coreea de Sud

Acesta este cel de-al doilea record mondial stabilit de Valtra în condiții de sub zero grade.

În 2015, producătorul finlandez de tractoare agricole a colaborat cu Juha Kankkunen pentru a stabili actualul record mondial de viteză de 130.165 km/h pentru un tractor pe gheață, folosind model de tractor, Valtra T234 Versu.

Distins cu titlul de Tractorul Anului 2018, Valtra T254 Versu este foarte apreciat, atât de constructori, cât și de fermieri pentru versatilitatea de care dă dovadă în agricultură, industria forestieră și activități municipale pentru întreținere.

În varianta standard, acesta vine echipat cu interfața SmartTouch pentru utilizatori, apreciată, pe scară largă, de operatorii de tractoare pentru faptul că este intuitivă.

Din aceeași categorie...

Back to top button