Reducerea consumului de carburant prin motivarea șoferilor pentru îmbunătățirea șofatului

Reducerea consumului de carburant prin motivarea șoferilor pentru îmbunătățirea șofatului
Voith a lansat în toamna lui 2018 o platformă online prin care firmele de transport persoane pot reduce consumul de carburant prin motivarea șoferilor pentru îmbunătățirea condusului.

Platforma se numește OnEfficiency.DriverAssist și, conform producătorului, are ca scop motivarea șoferilor și îmbunătățirea comportamentului acestora în trafic pentru ca fiecare drum să devină mult mai liniștit pentru aceștia, dar și mai eficient.

Reducerea consumului de carburant prin motivarea șoferilor pentru îmbunătățirea șofatului

În ultimii ani companiile s-au axat masiv pe reducerea consumului de carburant. Au existat firme care au investit in camioane sau utilitare cu tehnologii moderne care promit un consum redus de carburant, în timp ce altele au preferat să-ți educe șoferii astfel încât aceștia să dobândească un șofat responsabil.

Indiferent de variantă, costurile de transport scad, iar emisiile de CO2 sunt mai mici.

Noua platformă pregătită de Voith nu doar motivează șoferii să adopte un comportament responsabil, dar oferă și sfaturi concrete pentru ca aceștia să dobândească atuurile necesare.

„În timpul unor teste desfășurate în trafic real, Voith a reușit să identifice soluții și să le pună laolată pe o platformă.

Aceasta reprezintă o unealtă care prezintă cursa unui șofer sub forma unei misiuni importante. Scopul șoferilor este să conducă cât mai eficient cu putință, iar la final aceștia sunt răsplătiți”, a declarat un reprezentat Voith.

VEZI ȘI: Toleranță 0 privind alcoolemia la volan pentru toți șoferii profesioniști în Germania

Platforma oferă feedback în timp real cu privire la modul în care șoferul conduce. Informațiile sunt colectate cu ajutorul unui SmartBox care înregistrează date despre accelerație, frânare și staționare cu motor pornit.

n timpul rutei, sistemul analizează aceaste informații, iar la fiecare oprire, șoferul primește feedback din partea programului dezvoltat de Voith. Astfel, fiecare șofer va putea vedea imediat ce greșeli a făcut sau unde s-a descurcat excelent, iar astfel va putea reuși să adopte un șofat eficient.

Pentru a putea vizualiza informațiile sistemului Voith, șoferii trebuie să instaleze o aplicație care funcționează pe Android. Interfața este una ușor de utilizat și oferă sfaturi în timp real despre ce trebuie îmbunătățit.

Compania germană Reutlinger Stadtverkehr (RSV) a fost printre primele care au utilizat serviciul Voith, iar la finalul testelor s-a dovedit o scădere totală a consumului de carburant cu 10%.

Follow #infotrucker