GreenZoneȘtiri

REE pregătește un nou concept de platformă electrică modulară

Ree Automotive pregătește o platformă electrică modulară pe baza căreia se vor putea fi construite o mulțime de viitoare vehicule electrice.

Industria auto se schimbă mult mai rapid decât o făcea de obicei. Producătorii mari investesc o mulțime de bani în dezvoltarea mașinilor electrice, însă pe piață apar și jucători noi. Creșterea exponențială în ceea ce privește comerțul electronic este doar începutul unei schimbări majore a ceea ce în viitor va deveni “mobilitatea ca un serviciu”.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Viitorul este unul electric, dar în prezent trăim într-o lume ușor ciudată, pentru că pentru prima dată încă nu putem anticipa cum vor arăta mașinile (de toate felurile) în viitor.

Să revenim la mașinile electrice. Cât de flexibile sunt acestea pentru a respecta cerințele clienților? Și dacă acestea nu le respectă, există o altă modalitate de proiectare? Dacă veți arunca o privire asupra modelelor electrice actuale veți observa că toate au la bază concepte vechi de un secol. Și prin acest lucru, REE Automotive face referire la ideea de platformă separată sau monococă căreia i-au fost atașate roți și sistem de propulsie.

Dar cei de la REE Automotive spun că viitorul nu va arăta așa, iar platformele auto folosite în prezent pe modelele electrice au la bază arhitecturi utilizate și pe mașinile cu motoare cu combustie internă. Nu toate, însă marea majoritate așa au luat naștere.

REE vrea să dezvolte un nou concept care să integreze toate elementele componente ale arhitecturii la nivelul roților. Aceștia spun că pachetul va include direcția, frânare, suspensia, propulsia și managementul termic și al puterii. Toate acestea vor fi integrate la nivelul roților.

Astfel, producătorii vor elibera tot spațiul de la nivelul platformei pentru a instala bateriile și pentru a veni cu o arhitectură modulară și scalabilă în funcție de necesitățile modelului. Conceptul se numește REEcorner, iar platforma pe care acesta va fi integrat poartă numele de REEboard.

VEZI ȘI: Poliția germană face controale pentru a descuraja consumul de alcool

Care sunt beneficiile unui astfel de concept? Producătorii vor putea dezvolta orice tip de mașină pornind de la această platformă. Vorbim aici despre mașini de familie, mașini sport, robo-taxi, vehicule de livrare și chiar autocamioane.

Cei de la REE Auto vin și cu un exemplu pentru a înțelege cum o astfel de platformă poate deveni un succes comercial. Un distribuitor are în parc mai multe vehicule de transport (diverse tipuri, mărci, volume, șamd). În momentul în care acesta va fi nevoit să facă trecerea la o flotă electrică, distribuitorul va fi nevoit să mizeze pe același concept ca și până acum, însă cu o platformă modulară, acesta va putea dezvolta un vehicul croit special după nevoile sale.

REE Auto pregătește un nou concept de platformă electrică modulară

De asemenea, o astfel de platformă va oferi același spațiu interior, însă dimensiunile exterioare vor fi mai mici. Acest lucru înseamnă că vehiculele dezvoltate pe platforma REE vor ocupa mai puțin spațiu pe șosele, în timp ce o capacitate de transport mai bună va genera mai puține drumuri. Per total, călătorii mai puține, energie mai puțină și costuri mai mici.

Costurile de mentenanță și cele cauzate de reparații vor fi și ele mai mici, întrucât un ansamblu REEcorner poate fi înlocuit complet în doar 20 de minute. Prețurile pieselor vor fi mai mici datorită eficienței de producție, iar acest lucru ar urma să genereze poluare mai puțină concomitent cu costuri mai mici pentru transportatori.

Din aceeași categorie...

Back to top button