Știri

Regim special de lucru la toate punctele de frontieră din Bulgaria

MAE anunță că, în perioada 8 – 10 aprilie 2018, toate punctele de frontieră bulgare, vor funcționa în regim special, datorită unor lucrări tehnice.

Din cauza lucrărilor tehnice necesare întreținerii programului ”taxe de drum și regim de autorizare”, în perioada anunțată, toate punctele de frontieră bulgare aflate la frontierele interne și externe, pe sensurile de intrare și ieșire din Bulgaria, vor funcționa în regim special.

Regim special de lucru la toate punctele de frontieră din Bulgaria

Acest lucru va determina creșterea duratei de prelucrare a documentelor persoanelor și mărfurilor supuse controlului de frontieră, adică timpi măriți de așteptare la trecerea prin punctele de frontieră bulgare.

Agenția ”Vămi” va întreprinde măsurile necesare prevenirii formării de coloane de autovehicule și aglomerării punctelor de frontieră bulgare, manifestând o atenție deosebită pentru fluidizarea, pe cât posibil, a traficului de autoturisme și camioane.

Se recomandă firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar, să ia măsurile adecvate în vederea organizării deplasărilor și a programului de lucru al șoferilor.

VEZI ȘI: Protestatarii din Catalunia au blocat autostrada AP-7 în Empordà

De asemenea, celor care tranzitează orice punct de frontieră ale Republicii Bulgaria să ia în considerare timpii măriți de așteptare la controlul de frontieră al documentelor.

Toți cei interesați, persoane fizice și firme de transport, pot obține informații privind situația traficului prin punctele de trecere a frontierei bulgare accesând site-ul www.mvr.bg (limba bulgară), starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA – www.lima.api.bg (limba bulgară), respectiv Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon 070013020.

În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Din aceeași categorie...

Back to top button