Știri

Regiunile belgiene Flandra și Bruxelles cresc taxele de drum de la 1 iulie 2022

Începând de la 1 iulie 2022, în regiunile belgiene Flandra și Bruxelles se vor aplica tarife indexate pentru taxele de drum pentru camioane.

Operatorul Viapass a anunțat noile tarife pentru taxele de drum din Flandra și Bruxelles, care se vor aplica de la 1 iulie 2022. Tarifele pe kilometru din Valonia au fost deja ajustate începând de la 1 ianuarie.

Regiunile belgiene Flandra și Bruxelles cresc taxele de drum de la 1 iulie 2022

Tarifele se aplică tuturor vehiculelor de transport marfă de peste 3,5 tone, înmatriculate în Belgia sau altă țară europeană. Software-ul unităților OBU activate de la cei 6 furnizori de servicii acreditați pentru taxa pe kilometru din Belgia va fi actualizat automat cu noile tarife.

Cei șase furnizori de servicii autorizați în acest moment sunt Axxès, Eurotoll, Satellic, Telepass, Toll4Europe și TotalEnergies Marketing Services.

VEZI ȘI: Număr record de companii de transport în Belgia, la finalul anului 2021

Reamintim că dispozitivul OBU (On Bord Unit) care înregistrează numărul de kilometri parcurși trebuie să fie pornit când se călătorește pe drumurile publice din cele trei regiuni belgiene.

Tariful pe kilometru din Belgia depinde de regiune, masa maximă admisă și clasa de emisii a vehiculului. În funcție de tonaj, tarifele se împart în 3 categorii: peste 3,5 – 12 tone, peste 12 – 32 tone și peste 32 de tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button