ServiceȘtiri

Remanufacturarea componentelor auto la standarde de calitate OEM

Pe lângă vânzarea de componente noi pentru autoturisme, camioane, mașini agricole, nave și motociclete, compania AS-PL din Polonia se ocupă și cu remanufacturarea componentelor uzate.

O parte importantă a activității polonezilor de la AS-PL este reprezentată de remanufacturarea componentelor auto uzate, mai exact, a alternatoarelor și demaroarelor.

Remanufacturarea componentelor auto la standarde de calitate OEM

AS-PL consideră că o componentă auto remanufacturată sau recondiționată este cel puțin la fel de bună, dacă nu chiar mai bună decât componenta originală.

Grație noilor facilități de producție deschise în Polonia, AS-PL ar capacitatea de a remanufactura în jur de 10.000 de componente auto lunar.

„Ne concentrăm pe standarde înalte în ceea ce privește calitatea produselor noastre și durabilitatea acestora, motiv pentru care în 2016 am lansat o nouă hală de producție, situată în Lubichowo, lângă Starogard Gdański. Datorită acestui fapt am putea, printre altele, să creștem numărul din componente recondiționate și să dezvoltăm în continuare această parte a ofertei noastre”, spune Leszek Moritz, inginer de producție la AS-PL Sp. z o.o.

VEZI ȘI: Serviciu de van-sharing oferit de Renault MOBILITY și IKEA Franța

Toate alternatoarele și demaroarele oferite de compania poloneză sunt testate folosind echipamente specializate, iar rezultatele testelor sunt incluse în cutiile produselor.

Aceste activități vizează furnizarea unui produs verificat clientului de pe toate segmentele de piață.

Introdus de companie în 2015, sistem de management al calității care respectă standardele ISO 9001: 2008 este o confirmare a faptului că activitatea AS-PL este nu numai conformă cu standardele de calitate, dar și impactul asupra mediului înconjurător.

Procesul de recondiționare constă în mai multe etape.

Prima este o analiză preliminară, urmată de o clasificare a așa-numitului miez de produs înainte de a fi dezasamblat în elemente individuale.

Dacă rezultatul este pozitiv, atunci îi este atribuit un număr de identificare și miezul însuși este demonstrat.

Aceste părți sunt supuse spălării și curățării în dispozitivele industriale, ceea ce permite o verificare amănunțită a stării lor reale. Apoi, componentele electrice și electronice fac obiectul unei analize detaliate – prin măsurători și teste.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”Leszek Moritz” link=”” color=”” class=”” size=””]Încercăm să refacem toate elementele la parametrii originali.[/perfectpullquote]

Punem accentul pe rafinament, astfel încât elementele individuale recondiționate să nu difere în calitate de produse OEM (Original Equipment Manufacturer).

Următoarea etapă este aceea de a le supune cosmetizării, adică preparării pentru lăcuirea statorului și rotorului, pentru a proteja bobina împotriva perforării izolației și a elementelor de oțel împotriva coroziunii.

În această etapă, toate componentele recondiționate sunt securizate, descrise, ambalate și stocate în mod corespunzător până la comanda de producție.

Următoarea etapă este finalizarea produsului.

Activitățile consecutive se desfășoară pe mai multe stații separate – presarea lagărelor, statorilor, asamblarea componentelor individuale și asamblarea finală.

Piese vechi, uzate, sunt înlocuite întotdeauna, un accent deosebit fiind pus pe rulmenți.

Apoi produsul trece la testul inițial.

„Faza de pre-testare este destul de importantă pentru că verificăm câteva lucruri importante, una dintre ele fiind montajul corect, și anume lipsa de frecare sau rezistența mecanică în timpul funcționării elementelor portante ale sistemul electric”, explică Leszek Moritz.

Ultima etapă este testul final, care se desfășoară pe aparatele de renume D&V Electronics (ST-16, ST-24, ST-116, ALT-98, ALT-198).

Se termină cu generarea unui raport, care este, de asemenea, o confirmare a faptului că produsul a trecut cu succes o serie de teste.

Remanufacturarea componentelor auto la standarde de calitate OEM

Un astfel de raport este pus într-o cutie cu produsul și se duce la raftul de depozitare, unde așteaptă livrarea către rețeaua distribuitorilor.

„Dacă remanufacturarea este efectuată într-un mod profesionist, atunci proprietățile produsului regenerat corespund omologului său OEM. Soluția cea mai optimă este alegerea mărcii AS din seria Premium Line deoarece piesele folosite în ele sunt de cea mai bună calitate. Unii oamenii preferă să cumpere piese de schimb originale sau să aleagă piese originale dar remanufacturate”, a adăugat la final Leszek Moritz.

Din aceeași categorie...

Back to top button