Trailer

Einride Trailer, o remorcă cu baterii care extinde autonomia camionului electric care o tractează

Einride a prezentat proiectul Einride Trailer, o remorcă cu baterii care se comportă ca un range extender pentru camionul electric care o tractează.

Pe lângă noi caracteristici și funcționalități pentru platforma Saga, menite să îmbunătățească eficiența, durabilitatea și productivitatea, compania suedeză de tehnologie Einride a prezentat în cadrul Einride Mesh și Einride Trailer, un concept de remorcă cu baterii care extinde autonomia camionului electric care o tractează.

Einride Trailer, o remorcă cu baterii care extinde autonomia camionului electric care o tractează

„Prin oferirea acestor ultime oferte de produse cu Saga și prin prezentarea ultimelor noastre proiecte pentru viitorul hardware electric pentru transportul de marfă, suntem capabili să exploatăm un potențial și mai mare pentru a ajuta expeditorii să facă tranziția către vehicule electrice și să poată să-și atingă obiectivele de sustenabilitate la costuri competitive”, a declarat Robert Falck, fondator și CEO al Einride.

Prima remorcă de acest tip

Proiectată pentru o integrare perfectă cu vehiculele electrice și autonome Einride pentru o performanță optimă, Einride Trailer va fi, de asemenea, compatibilă și cu modele electrice convenționale.

VEZI ȘI: Tesla a deschis rezervările pentru camionul electric Semi

Activată de Saga, remorca Einride va oferi informații bazate pe inteligență artificială despre încărcătura transportată, furnizând date în timp real în punctele cheie de contact, inclusiv planificarea rutelor de încărcare, nivelului de încărcare, monitorizarea încărcăturii și întreținerea preventivă.

De asemenea, remorca este echipată cu senzori și camerele video, care permit o monitorizare vigilentă în timp real a încărcăturii.

Einride Trailer, o remorcă cu baterii care extinde autonomia camionului electric care o tractează

Însă, principala inovație este reprezentată de noile baterii de 320 kwh care echipează remorca, despre care compania spune că pot extinde autonomia camionului electric care o tractează cu până la 650 de kilometri cu o singură încărcare. Conform Einride, primele unități ar putea ajunge de drum în 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button