Utilitare ușoare

Renault a anunțat primele modele alimentate cu hidrogen

Renault a anunțat astăzi care vor fi primele sale modele de vanuri care vor primi un sistem de celule de combustie alimentate cu hidrogen.

Primele 3 modele Renault alimentate cu hidrogen sunt bazate pe gama Master. Ele vor fi construite de HYVIA, o companie joint venture între Renault Group și specialistul în celule de combustie Plug Power.

Renault a anunțat primele modele alimentate cu hidrogen

Până la finalul anului, HYVIA va oferi o gamă de trei utilitare ușoare electrice cu celule de combustie alimentate cu hidrogen. Această ofertă va fi complementară celei de utilitare electrice cu baterii.

Primul model alimentat cu hidrogen va purta numele Master Van H2-TECH. Este vorba de un van din segmentul mare, cu un spațiu de marfă de 12 metri cubi, cu o autonomie de până la 500 km.

Al doilea model va fi Master Chassis Cab H2-TECH, cu un spațiu de marfă și mai mare, de 19 metri cubi, dar cu o autonomie mai mică, de 250 km.

Al treilea model va fi unul pentru transport de persoane. Master Citybus H2-TECH este un microbuz electric pentru până la 15 pasageri, cu autonomie de 300 km.

VEZI ȘI: Daimler, TRATON și Volvo, parteneriat pentru stații de încărcare pentru camioane electrice

Vehiculele sunt construite cu o arhitectură Dual Power, putând fi alimentate atât cu energie electrică, cât și cu hidrogen. Autonomia este de până la 500 km: 100 km de la baterii, iar restul pe bază de hidrogen.

Vehiculele vor fi echipate cu o baterie de 33 kWh, un sistem de celule de combustie de 30 kW și, în funcție de versiune, rezervoare de hidrogen cu o capacitate între 3 și 7 kg.

Din aceeași categorie...

Back to top button