Renault a fost prezentat oficial noul Espace facelift

Renault a fost prezentat oficial noul Espace facelift

Renault a fost prezentat oficial noul Espace facelift, cel mai longeviv monovolum disponibil în gama constructorului francez.

Ajuns la a cincea generație, noul Espace merita un mic upgrade, ținând cont că lansarea actualei versiuni a avut loc în urmă cu patru ani.

Renault Espace facelift a fost echipat, în premieră pentru constructorul francez, cu farurile Matrix Vision LED. Acestea nu doar că oferă o iluminare mai bună pe timp de noapte, dar și propun o semnătură luminoasă nouă care modifică, în mici proporții, designul frontal al lui Espace.

Printre modificările exterioare operate se numără sporilere ușor restilizate și o grilă frontală care acum dispune de o mulțime de detalii cromate. Elemente cromate regăsim și la nivelul protecțiilor, dar și pe ramele geamurilor sau pe pragurile laterale.

Versiunea de top Initiale Paris va putea fi comandată în noua culoare Amethyst Black, iar jantele vor avea un design special și un diametru de 20 de inci.

Pentru partea de interior, francezii propun acum materiale noi, mai multe versiuni pentru tapițerie și, în premieră pentru Espace, noul selector de viteze electronic e-shifter. Ecranul central are o diagonală de 9.3 inch și este compatibil atât cu serviciul Apple CarPlay, cât și cu Android Auto.

VEZI ȘI: Combustibilii sintetici sunt “calul troian” al industriei de transport, spune Daimler

Vârfurile de gamă Intens și Initiale Paris vor fi echipate cu un instrumentar de bord digital, a cărui diagonală măsoară 10.2 inch. Acesta va fi „susținut” și de un head-up display.

Renault Espace facelift va putea fi comandat în versiuni cu cinci sau șapte locuri, iar francezii propun sistemul One-Touch prin intermediul căruia, la o simplă apăsare de buton, toate scaunele din spate se pliază.

Odată cu acest facelift, Renault introduce pe Espace și sistemul semi-autonom de conducere de nivel doi denumit Highway & Traffic Jam Companion. Tot la interior, clienții vor face cunoștință cu sistemul Multi-Sense care propune trei moduri de rulare (Eco, Comfort și Sport), în timp ce comportamentul dinamic bun va fi asigurat și de sistemul de direcție integrală 4Control.

Renault Espace facelift va putea fi comandat cu motorul pe benzină de 1.8 litri și 225 de cai putere. Motorul a fost dezvoltat de inginerii Renault Sport, iar acesta a fost introdus în premieră pe piață odată cu relansarea mărcii Alpine. Motorul va fi cuplat la o cutie automată cu șapte trepte.

Gama diesel va fi alcătuită din motorul de 2.0 litri Blue dCi în versiuni de 160 CP și 360 Nm, respectiv 200 CP și 400 Nm. Indiferent de alegerea făcută, Renault oferă o cutie automată cu șase trepte. Ambele versiuni ale motorului diesel sunt echipate cu un sistem SCR pentru tratarea gazelor de eșapament.

Actuala generație Renault Espace nu este disponibilă pe piața din România, și cel mai probabil, francezii nu vor introduce nici versiunea cu facelift.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.