ȘtiriUtilitare ușoare

Renault a lansat utilitara electrică EZ-Flex

La finalul anului trecut, Renault a prezentat conceptul unui utilitare electrice cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Prototipul expus în capitala Franței s-a numit EZ-Pro, iar acum acesta a evoluat într-o variantă apropiată de producția de serie.

Renault a lansat utilitara electrică EZ-Flex

Totodată, numele conceptului a fost schimbat în EZ-Flex. Pentru reducerea emisiilor din orașe, constructorul francez consideră că astfel de utilitare sunt esențiale.

Pentru moment, Renault nu vine cu detalii despre performanțele sistemului de propulsie, însă ne asigură că pachetul de acumulatori este capabil să asigure o autonomie de până la 150 de kilometri cu o singură încărcare.

Conform unor rapoarte mai vechi, această distanță este parcursă în timpul unui schimb de curierii care livrează în orașele aglomerate. Renault EZ-Flex are 3.86 de emetri lungime, o lățime care ajunge la 1.65 de metri și o înălțime de 1.88 de metri.

VEZI ȘI: China a deschis alte patru puncte de trecere a frontierei cu statul Kazakhstan

Capacitatea de încărcare este de 3 metri cubi. Pentru ca livrările să fie realizate și mai ușor, sistemul de infotainment poate fi „împerecheat” cu telefoanele inteligente, iar astfel șoferu va acces rapid la diverse informații cu privire la ruta pe care trebuie să o aleagă și la coletele de livrat.

Renault a lansat utilitara electrică EZ-Flex
2019 – Renault EZ-FLEX

În perioada următoare, 12 exemplare EZ-Flex vor intra într-un proiect pilot. Acesta se va desfășura pe o perioadă de doi ani, iar astfel inginerii și tehnicienii Renault vor putea să observe concret parametrii și modul în care clienții utilizează aceste utilitare electrice.

Din aceeași categorie...

Back to top button