ȘtiriUtilitare ușoare

Renault a produs modelul Kangoo cu numărul 1.000.000

După fabrica din Batilly, o altă fabrică Renault a atins o bornă importantă. Facilitatea de producție din Maubeuge a produs al un milionulea Kangoo al celei de-a doua generații.

Lansat pe piață în 1998 și redesenat în 2007, Renault Kangoo este acum disponibil în două variante, una pentru transport ușor dedicată clienților business și alta pentru activități recreative dedicată familiilor.

Varianta de marfă vine în trei versiuni de dimensiuni – Kangoo Compact, Kangoo Express și cea mai mare dintre ele, Kangoo Maxi. De asemenea, pentru acestă versiune este disponibilă și varianta eloectrică sub numele de Renault Kangoo ZE (Zero Emisii).

Renault a produs modelul Kangoo cu numărul 1.000.000

În 2015, varianta de marfă a reprezentat 64% din volumul total de Renault Kangoo produse la Maubeuge. Peste 90% din întreaga producție de Kangoo, pasageri și marfă, au fost echipate cu motoare diesel, 7% dintre acestea cu motor pe benzină și 3% cu motor electric.

[pullquote align=”full” cite=”Jose Martin Vega, Director al fabricii Renault din Maubeuge” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Kangoo continuă să atragă o clientelă diversă, atât din mediul business cât și retail pe toate piețele. Întreaga fabrică este mândră să sărbătorească aceast nou punct de reper în producție, care confirmă capacitatea noastră de a satisface așteptările clienților în termeni de calitate și angajament.[/pullquote]

100% construite în Franța
Întreaga gamă de vehicule comerciale ușoare Renault este produsă în Franța. Modelele Trafic și Master sunt produse în fabricile grupului din Sandouville și Batilly, ilustrându-se astfel know-how-ul și competitivitatea facilităților de producție franceze. În fabrica din Maubeuge se produce de asemenea și Mercedes-Benz Citan, pentru Daimler, în cadrul parteneriatului cu Renault.

VEZI ȘI: Record de producție în 2015 pentru Renault Master

Succes la nivel global
Deși Franța, Spania și Germania sunt trei piețe principale ale lui Kangoo, popularitatea acestui model este în creștere în Japonia, acolo unde s-au vândut 1.679 de unități în 2015, reprezentând o treime din toate vânzările Renault în această țară. De altfel, Japonia este țara de destinație și a celui de-al un milionulea Kangoo vopsit în culoarea Etoilé Blue. Numai versiunea de pasageri este disponibilă în Japonia, dar vehiculul a fost o constantă printre clienți din 1998. Pentru a atrage un număr și mai mare de clienți japonezi, Renault a introdus culori de vopsea dedicate precum și până la trei ediții limitate în fiecare an.

Iar japonezii chiar iubesc Kangoo! În fiecare an, fanii modelului se adună la baza muntelui Fuji pentru Kangoo Jamboree. Anul trecut, peste 1.000 de Kangoo au fost prezente pentru a 7-a ediție a acestui eveniment. Următoarea intâlnire va avea loc la jumătatea lunii mai a acestui an.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button