Sustenabilitate

Renault va vinde doar camioane de distribuție electrice, în Germania, din 2022

Renault Trucks Germania a anunțat că, începând din primăvara anului 2022, va avea în ofertă doar camioane de distribuție electrice.

”Anunțăm întreruperea vânzărilor modelelor diesel D și D Wide între 16 și 26 de tone pe piața germană. Din primăvara anului 2022, toate modelele de camioane de distribuție Renault vândute în Germania vor fi electrice cu baterii”, a declarat Frederic Ruesche, Director General al Renault Trucks Germania.

Renault va vinde doar camioane de distribuție electrice, în Germania, din 2022

Motivele acestei decizii sunt maturitatea de piață a camioanelor de distribuție din gama electrică Z.E., produsă în serie din 2020, dar și programul german de susținere a achiziției de vehicule fără emisii.

În Germania, la cumpărarea unui camion electric se va primi o subvenție de până la 80% din costurile suplimentare de achiziție față de un camion diesel.

VEZI ȘI: Cum a evoluat designul modelelor Renault T, C și K Evolution

Datorită acestor subvenții, costul total de proprietate al camioanelor electrice devine și mai atractiv. Ruesche a mai precizat că această strategie se va aplica, cel puțin pentru moment, doar pe piața germană.

Renault Trucks are în gamă trei modele electrice de distribuție: D Z.E. de 16 tone și D Wide Z.E. de 19 tone (2 axe) și 26 de tone (3 axe). Din 2023, Renault va avea versiuni electrice pentru toate segmentele de transport: distribuție, construcții și distanțe lungi.

Compania își propune ca proporția camioanelor electrice din totalul de vânzări să fie de 10% în 2025 și 35% în 2030. Până în 2040, toate camioanele mărcii vor fi independente de carburanții fosili.

Din aceeași categorie...

Back to top button