Ecofriendly

Renault D Wide ZE este primul camion electric din Italia

Compania Gorent SpA, specializată în închirierea de vehicule municipale, a achiziționat recent primul camion electric din Italia, o autogunoieră Renault D Wide ZE.

Primul camion electric greu înmatriculat în Italia este un model de 26 de tone Renault Trucks D Wide ZE BOM P6x2, echipat cu compactor pentru colectarea deșeurilor.

Renault D Wide ZE este primul camion electric din Italia

Camionul va fi prezentat în toată Italia, în cadrul unui Roadshow intitulat ”Let’s clean your square”. ”Obiectivul nostru este de a păstra sănătatea mediului și a oamenilor. Piața se îndreaptă spre dispariția motoarelor cu combustie internă, iar noi suntem primii care intrăm pe acest drum”, a declarat Furio Fabbri, președinte și CEO al Gorent SpA.

VEZI ȘI: Test Renault K 520 8×4 XTREM

Modelul Renault Trucks D Wide ZE răspunde la nevoile urgente ale orașelor de îmbunătățire a calității aerului și reducere a nivelului de zgomot. Camionul este o soluție ideală pentru colectarea deșeurilor. Cu o sarcină utilă de 11 tone, camionul poate accesa toate zonele urbane la orice oră, chiar și în cazul unor restricții de trafic.

”Sunt mândru de acordul istoric semnat cu Gorent și livrarea primului camion electric greu în Italia. Colaborarea demonstrează că operatorii din Italia se pregătesc pentru tranziția energetică. Vrem ca 10% dintre camioanele Renault produse până în 2025 să fie electrice”, a declarat Pierre Sirolli, CEO al Renault Trucks Italia.

Din aceeași categorie...

Back to top button