Renault face un pas important spre zero emisii în România

Renault face un pas important spre zero emisii în România

De Ziua Internațională a Mediului, Renault, Schneider Electric, Siemens si Electrica au semnat primul parteneriat pentru mobilitate electrica în Romania, un pas impoertant spre zero emisii.

Renault Romania demareaza “Programul de Conectare a Vehiculelor Electrice – Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii, prin care vizeaza crearea unui grup de parteneri pentru dezvoltarea infrastructurii necesare vehiculului electric in Romania.

Renault face un pas important spre zero emisii în România

Primele trei acorduri din cadrul acestui program au fost semnate cu Electrica, Schneider Electric si Siemens, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului.

In perioada urmatoare va urma semnarea altor parteneriate similare cu companii implicate in domeniul energetic.

Prima etapa prevazuta in cele trei acorduri (semnate intre Renault si Siemens, respectiv intre Renault si Schneider Electric si intre Renault si Electrica) consta in infiintarea unei echipe comune de lucru.

Compus din experti din partea Renault si reprezentanti ai celor trei companii, grupul de lucru mixt va dezvolta in urmatoarele trei luni un plan complet si viabil pentru implementarea si intretinerea retelei de incarcare pentru vehiculele electrice.

Marcand importanta deosebita a acestei etape, membrii Comitetelor Directoare ale celor patru companii au fost prezenti la evenimentul de semnare a acordurilor de parteneriat.

Din partea Renault: Jérôme Olive, Director General Grup Renault Romania, Fabrice Cambolive, Director General Renault Commercial Roumanie, Sorin Buse, Director General Renault Technologie Roumanie (RTR), Gabriel Sicoe, Director Afaceri Publice Grup Renault Romania.

Din partea Schneider Electric Romania: Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania si Petre Butu, Director al Diviziei Power.

Din partea Siemens Romania: Cristian Secosan, Chief Executive Officer Siemens SRL si Petru Ruset, Director al diviziei Energy Transmission, Distribution, Fossile and Renewable Power. Din partea Electrica: Eugen Bradean, Director Afaceri Corporatiste.

“Ne-am luat un angajament ferm in domeniul mobilitatii electrice in Romania, asumandu-ne in acelasi timp responsabilitatea de a sustine dezvoltarea unei infrastructuri adecvate pentru vehiculul electric. In acest sens, crearea unei retele de parteneri puternici, precum Schneider Electric, Siemens si Electrica, cu aceeasi viziune sustenabila, constituie un element cheie in strategia noastra de business in Romania.”, explica importanta acestor parteneriate in strategia locala in domeniul vehiculelor electrice Fabrice Cambolive, director general Renault Commercial Roumanie.

Alianta Renault Nissan si vehiculul electric
Impreuna cu Nissan, Renault are ca obiectiv sa devina liderul in mobilitatea zero-emisii*2, si anume, primul constructor de masini care sa vanda o gama completa de vehicule electrice la un pret accesibil pentru un numar cat mai mare de persoane.

Anul acesta va fi un capitol decisiv din istoria Renault prin lansarea a trei modele electrice, Fluence Z.E., Kangoo Z.E. si Twizy, urmate de Zoe in 2012.

Pana in prezent, la nivel mondial, Alianta Renault – Nissan a incheiat mai mult de 90 de parteneriate cu orase, organizatii, alti parteneri cheie pentru a pregati pietele si infrastructura necesara pentru o adoptare de succes a masinilor electrice in lume.

Obiectivul Aliantei Renault Nissan este de 1.5 milioane de masini electrice vandute la nivel global pana in 2016. Incepand cu anul 2015, Alianta va avea o capacitate de productie de 500.000 de vehicule pe an. In Romania, la finalul lunii aprilie 2011, Renault a organizat primul Roadshow 100% electric.

Timp de cinci zile, reprezentantii mass-media, liderii de opinie, personalitati din domeniul motor-sport si partenerii Renault au avut ocazia sa testeze modelele Fluence Z.E. si Kangoo Z.E. printr-o serie de incercari dinamice organizate in zona centrala a Bucurestiului, in conditii de trafic normal.

Printre participanti s-au numarat Laszlo Borbely (Ministrul Mediului si Padurilor), Henri Paul (Excelenta Sa, Ambasadorul Frantei in Romania), precum si vedete locale din domeniul artistic si sportiv.

Pe parcursul celor cinci zile de Roadshow, au fost efectuate peste 240 de incercari dinamice.

Follow #infotrucker