Utilitare ușoare

Renault introduce în gamă Kangoo ZE Hydrogen și Master ZE Hydrogen

Renault a anunțat că introduce în gama de comerciale ușoare Kangoo ZE Hydrogen și Master ZE Hydrogen, versiuni electrice alimentate cu hidrogen.

În urma colaborării cu Symbio, una dintre subsidiarele Grupului Michelin, clienții profesionali vor putea comanda utilitarele Kangoo ZE și Master ZE și în versiuni cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Renault introduce în gamă Kangoo ZE Hydrogen și Master ZE Hydrogen

Acest sistem este folosit în rol de range extender și, totodată, aduce și un plus de 14 cai putere la totalul oferit până acum. Ambele utilitare primesc două rezervoare de hidrogen poziționate sub podea.

Spre deosebire de versiunile normale, noul Kangoo ZE Hydrogen și Master ZE Hydrogen vor putea fi „reîncărcate” în doar 5-10 minute, timpul fiind cu mult mai scurt comparativ cu cel necesar pentru „umplerea” cu energie a bateriilor în mod tradițional.

În cazul lui Kangoo ZE Hydrogen, autonomia creștere cu 140 de kilometri comparativ cu cea a versiunii normale, Kangoo ZE. Și acest lucru se întâmplă în condițiile în care masa totală este mai mare cu 110 kilograme.

VEZI ȘI: Compania maghiară Waberer’s devine Nexways Cargo

În ceea ce privește utilitara mare Master ZE Hydrogen, cele două rezervoare cu hidrogen promit să ofere suficientă energie pentru a parcurge peste 350 de kilometri (120 de kilometri este autonomia versiunii cu baterii). În același timp, masa totală crește cu 200 de kilograme.

Noul Renault Kangoo ZE Hydrogen va fi disponibil pe piața europeană la sfârșitul acestui an, în timp ce Master ZE Hydrogen va putea fi comandat începând cu a doua parte a anului viitor.

Renault Kangoo ZE și Master ZE primesc versiuni alimentate cu hidrogen

Din aceeași categorie...

Back to top button