Stiai ca

Renault Premium cu 3 uși și intrare suplimentară prin dormitor

Deși a ieșit de ceva timp din producție, Renault Premium rămâne un model SH căutat: dar ce te faci când anunțul îți arată un model cu 3 uși?

Ușa a treia este instalată pe partea pasagerului, în spatele ușii normale, ca o intrare suplimentară în spațiul de odihnă. Ea este deservită de patru trepte, montate în spatele aripii roții. O bară de susținere exterioară și un geam suplimentar sunt de asemenea prezente.

Renault Premium cu 3 uși și intrare suplimentară prin dormitor

În plus, camionul produs în 2003 are doar aproximativ 400.000 de kilometri la bord, lucru care pare de neconceput la prima vedere. Totuși, dacă privim originile designului cu trei uși, explicația este una simplă.

Pentru că această configurație specială este una tipică pentru școlile de șoferi de Franța. Aici, camioanele de școală sunt preparate astfel încât un elev poate conduce vehiculul, iar alți 3 sau 4 să îl urmărească de pe bancheta montată în locul patului.Renault Premium cu 3 uși și intrare suplimentară prin dormitor

VEZI ȘI: Sistem automat de stabilizare a camionului în caz de explozie la un pneu din față

Astfel, cabina are două rânduri de scaune, iar versiunea de bază este ori o cabină pentru echipaj, ori una normală cu pat. Cea din urmă este foarte populară pentru autotractoare, care practic nu există în versiuni pentru echipaj.

Modificarea versiunii cu pat este însoțită mereu de montarea de ferestre suplimentare și a unei bănci certificate, cu centuri de siguranță. Astfel, cursanții nu mai trebuie să stea pe tunelul motor, cum este deseori cazul în România.

Din aceeași categorie...

Back to top button