Camioane

Panouri solare pe cabină, opțiune oficială pentru Renault T

La expoziția Solutrans de la Lyon, la standul Renault Trucks a fost prezentat un model T Evolution cu panouri solare de 300 W pe deflectorul cabinei.

Panourile fotovoltaice devin un echipament tot mai folosit pe camioane. Ele sunt oferite în general ca echipament aftermarket cumpărat independent sau de la dealerii de camioane.

Panouri solare pe cabină, opțiune oficială pentru Renault T

Renault Trucks este primul producător de camioane care urmează această tendință și oferă oficial această opțiune. Informația a fost anunțată săptămâna trecută, cu ocazia expoziției Solutrans.

În orașul său de casă, Renault a prezentat la standul oficial un model T Evolution cu panouri solare Solar Cloth. Panourile foarte subțiri și flexibile erau montate pe deflectorul de pe cabină, având o putere maximă de 300 W.

VEZI ȘI: Renault T Evo primește și el un motor cu Turbo Compound

O astfel de capacitate ar fi suficientă pentru a ușura munca alternatorului în timpul mersului, dar și pentru a permite șoferilor să folosească fără griji unele echipamente în timpul staționării, inclusiv climatizarea de parcare.

Panourile fotovoltaice Solar Cloth vor fi disponibile oficial înainte de finalul acestui an. Renault experimentează de mulți ani folosirea de panouri solare pe camioane, ultima oară pe prototipul experimental Optifuel Lab 2, care a obținut un consum mai mic cu 7,2 litri la 100 km față de un model T de serie.

Din aceeași categorie...

Back to top button