SustenabilitateTop NewsUtilitare ușoare

Renault Trucks asamblează și distribuie biciclete electrice pentru livrări urbane

Renault Trucks a anunțat că va începe asamblarea de biciclete electrice pentru livrări urbane, care vor fi distribuite prin rețeaua sa europeană.

În acest proiect, Renault Trucks colaborează cu Kleuster, un producător de biciclete electrice pentru marfă din Lyon. Modelul Freegônes al Kleuster va fi asamblat la fabrica Renault Trucks din Vénissieux și comercializate prin rețeaua europeană a producătorului de camioane, începând din 2023.

Renault Trucks asamblează și distribuie biciclete electrice pentru livrări urbane

Prin acest parteneriat, Renault Trucks își adaugă în portofoliu o soluție pentru livrări pe ultima milă. Toată logistica și depozitarea necesară modelului Freegônes s-a mutat într-o clădire de 2.100 mp din cadrul centrului industrial din Vénissieux.

Renault Trucks s-a ocupat și de formarea unei echipe de aproximativ 12 persoane, iar în scurt timp capacitatea de producție a modelului va crește de cinci ori față de nivelul din 2022. În ultimii 7 ani, aproape 200 de unități Freegônes au fost livrate în Franța.

VEZI ȘI: Renault Trucks a produs 1.000 de camioane electrice la fabrica din Blainville

Cu o autonomie de 80 km, modelul Freegônes este foarte util în zonele cu zero emisii. Bicicleta are o greutate totală de până la 650 kg, o sarcină utilă de până la 350 kg și un volum util de marfă de până la 2 mc. Există 5 versiuni de caroserie: dubă pentru mărfuri uscate, dubă frigorifică (-25°C până la +4°C), food truck, platformă basculabilă sau container pentru colectare de deșeuri.

”Renault Trucks este partenerul ideal pentru susținerea creșterii Kleuster. Cele două companii sunt angajate să ofere cele mai bune soluții pentru mediile urbane foarte dens populate”, spune Gérard Têtu, fondator și CEO al Kleuster.

Din aceeași categorie...

Back to top button