Economic

Renault Trucks confirmă disponibilizarea a 323 de angajați

Renault Trucks confirmă disponibilizarea a 323 de angajați. Cei mai mulți dintre aceștia vor fi din cadrul facilității din Vénissieux.

Criza cauzată de pandemia de COVID-19 a afectat toate sectoarele, și deși transporturile au funcționat bine în perioada carantinei, iată că producătorii de camioane sunt nevoiți să vină cu soluții drastice pentru a putea continua.

Renault Trucks confirmă disponibilizarea a 323 de angajați

Renault Trucks, la fel ca alți producători din segmentul auto, au anunțat o serie de disponibilizări. La începutul lunii iunie, oficialii companiei au anunțat că vor trimite în șomaj 360 de angajați, însă acum, francezii au refăcut calculele și spun că vor disponibiliza doar 323 de angajați.

Decizia a fost deja luată, iar cei mai mulți angajați care vor părăsi compania fac parte din centrul de la Saint-Priest. Printre cei 323 de angajați care vor fi dați afară se află atât persoane din executiv, cât și tehnicieni.

Din documentul trimis de subsidiara grupului Volvo se înțelege că 285 de locuri de muncă vor fi desființate în cadrul site-ului din Vénissieux. La centrul din apropiere de Saint-Priest se află angajați în IT, producția motoarelor, logisită și piese de schimb.

VEZI ȘI: Tot mai mulți șoferi de camion din țări non-UE primesc permise de muncă în Uniunea Europeană

Între timp, sindicatele franceze au demarat o serie de discuții cu angajatorul, iar acestea se vor prelungi până la finalul lunii noiembrie. Întâlnirile vor avea loc o dată la două săptămâni până cele două entități vor ajunge la un numitor comun.

Inițial, planul Renault Trucks era să dea afară 463 de angajați, însă la finalul lunii iunie au ajuns la valoarea de 360. Numărul acestora a scăzut la 323 mulțumită comenzilor primite, dar și datorită faptului că Volvo a decis să facă din Lyon cartierul general pentru gestionarea camioanelor de tonaj mediu.

Din aceeași categorie...

Back to top button