GreenZone

Renault Trucks E-Tech T va transporta cafea pentru Nestlé

Renault Trucks a livrat primul model electric E-Tech T în Spania, care va fi folosit de Empresas Masiques în operațiunile Nestlé.

Intrat în producție la finalul anului trecut, noul Renault Trucks E-Tech T pentru combinații de până la 44 de tone a început să ajungă la clienți. Primele exemplare au ajuns în Franța, la XPO, iar acum și în Spania.

Noul Renault Trucks E-Tech T va fi folosit de compania de transport în curse pentru Nestlé. El va transporta cafea verde de la Portul Barcelona la fabricile Nestlé din Girona și Reus.

Renault Trucks E-Tech T va transporta cafea pentru Nestlé

Combinația va fi completată de o semiremorcă electrificată, pe care producătorul de alimente o folosește încă de anul trecut, prin intermediul partenerilor săi logistici.

VEZI ȘI: Renault Trucks și Jacky Perrenot reinventează logistica urbană

Din punct de vedere tehnic, Renault Trucks E-Tech T este practic identic cu Volvo FH Electric, model pe care noi l-am testat aici. Cele trei motoare electrice dezvoltă o putere maximă de 490 kW (660 CP) prin intermediul unei transmisii cu 12 viteze. Vehiculul are 6 pachete de baterii, cu o capacitate totală de 540 kWh, pentru o autonomie de aproximativ 300 km cu o încărcare completă.

Bateriile pot fi încărcate la puteri de până la 250 kW, pentru un plus de flexibilitate în operațiunile zilnice. De exemplu, Empresas Masiques vrea să folosească noul camion electric în curse de până la 430 km pe zi, legând terminalul de cafea din Portul Barcelona cu fabricile NESCAFÉ din Girona și Bonka din Reus.

Din aceeași categorie...

Back to top button