Ecofriendly

Renault Trucks folosește autobuze electrice în cadrul fabricii din Lyon

Renault Trucks folosește autobuze electrice pentru cursele speciale pentru angajații fabricii din Lyon, care fac naveta zilnic.

Mobilitatea electrică reprezintă soluția preferată de conducerea Renault Trucks atunci când vine vorba de combaterea emisiilor de CO2 și îmbunătățirea aerului în zonele urbane.

Renault Trucks folosește autobuze electrice în cadrul fabricii din Lyon

Conform oficialilor Renault Trucks, din ianuarie 2021, în colaborare cu cei de la Faure, producătorul va folosi doar autobuze electrice Volvo pentru cursele speciale pentru angajații care lucrează la fabrica din Lyon. Această strategie va duce la diminuarea emisiilor de CO2 cu până la 60 de tone pe an.

Conform producătorului francez, în fiecare dimineață și seară, cele două autobuze electrice Volvo vin și se duc pline către terminalele multimodale din stația Vénissieux pentru a transporta angajații.

Pe parcursul zilei, cele două autobuze sunt folosite și pentru a transporta angajații între site-urile din Vénissieux și Saint-Priest.

VEZI ȘI: Shell intră oficial pe piața cardurilor de carburant din România

Producătorul spune zilnic, acest serviciu gratuit pus la dispoziție de companie este folosit de aproximativ 800 de angajați (circa unul din cinci). În total, pe an, cele două autobuze vor transporta 175.000 de pasageri și vor rula aproximativ 50.000 de kilometri.

Faure este unul dintre operatorii vechi cu care Berliet și Renault Trucks au colaborat de mulți ani pentru transportul angajaților. Recent, constructorul francez a semnat un acord pe încă 8 ani cu Faure. Cu ajutorul celor de la Moebus, Faure a devenit prima companie franceză care a achiziționat autobuzele electrice produse de Volvo.

Din aceeași categorie...

Back to top button