Service

Renault Trucks folosește drone în cadrul fabricii Axle din Lyon

Renault Trucks a decis să utilizeze drone pentru o serie de activități din cadrul fabricii Axle din Lyon.

Mai precis, dronele sunt utilizate pentru efectuarea inventarului produselor aflate în rafturi, dar și pentru fotografierea vehiculelor second-hand din cadrul flotelor.

Renault Trucks folosește drone în cadrul fabricii Axle din Lyon

Realizarea inventarului este o treabă extrem de dificilă pentru angajați. Vorbim despre muncă repetitivă care, de cele mai multe ori, poate cauza probleme musculare. De aceea, Renault Trucks a ales să elimine factorul uman din acest segment și să mizeze pe drone.

Acestea folosesc hărți predefinite cu planul de zbor, iar fiecare dronă dispune de trei scanere pentru citirea codurilor de bare de pe produse. De asemenea, fiecare locație este fotografiată, iar astfel angajții pot vizualiza paleții cu probleme.

„Alături de partenerul nostru Hardis, am studiat poziționarea și caracteristicile specifice ale rafturilor noastre de depozitare pentru a elabora un plan precis de zbor și l-am programat pe o tabletă. Drona poate funcționa în câteva sute de locații”, a declarat Vincent Marlinge, managerul uzinei din Axle.

VEZI ȘI: Noul Volkswagen Transporter va fi lansat oficial la Bauma 2019

De asemenea, utilizarea dronei este simplă mulțumită unei interfațe foarte prietenoasă.

Centrul de vehicule comerciale uzate din Lyon Saint-Priest a decis utilizarea dronelor pentru fotografierea produselor pe care le comercializează. Piața de vehicule second-hand are nevoie de imagini de calitate, iar pentru a convinge clienții, dronele fac fotografii de o calitate excelentă.

Mai mult decât atât, fotografiile sunt la 360 de grade, iar acest proiect pilot desfășurat în Lyon va fi introdus în scurt timp în toate centrele Renault Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button