In Focus

Renault Trucks investește 33 de milioane de euro într-un nou centru de cercetare și dezvoltare

Renault Trucks a anunțat că investește 33 de miloane de euro pentru deschiderea unui nou centru de cercetare și dezvoltare în Lyon.

Conform reprezentanților francezi, noul centru va avea o suprafață de peste 11.300 de metri pătrați, iar proiectul ar urma să fie gata în prima jumătate a anului 2021.

Renault Trucks investește 33 de milioane de euro într-un nou centru de cercetare și dezvoltare

Proiectul pregătit de Renault Trucks face parte dintr-un program de dezvoltare pregătit de francezi împreună cu Grupul Volvo. Cei doi parteneri vor să pregătească un mediu propice de lucru astfel încât echipele să poată lucra împreună și să pregătească noile camioane ale viitorului.

În cadrul viitorului centru situat în Saint-Priest, Renault Trucks ar urma să angajeze peste 1.000 de experți. În aceste condiții, viitorul centru va deveni unul dintre cele mai mari zone de cercetare și dezvoltare din Franța.

Cercetătorii și inginerii vor lucra împreună cu echipele din cadrul departamentului de vânzări, astfel încât interacțiunea dintre clientul final și producător să se realizeze într-un mod mult mai bun.

De asemenea, francezii vor ține cont de impresiile clienților (prin vocea departamentului de vânzări), și vor pregăti camioane cu accesorii gândite special pentru nevoile generale.

VEZI ȘI: Germania alocă 32.2 milioane de euro pentru promovarea electromobilității în mediul urban

Viitorul centru dezvoltat de francezi va fi construit de firma Archigroup, iar energia consumată de întregul complex va fi cu 25% mai mică decât cea permisă de legile din Franța. Toate clădirile vor fi construite conform standardelor moderne și vor primi certificarea NF HQE Environmental Certification for Sustainable Buildings.

Construcția noului centru din Lyon va demara în vara anului curent.

Din aceeași categorie...

Back to top button