Camioane

Renault Trucks prezintă modelele electrice T E-Tech și C E-Tech

Renault Trucks își extinde gama de camioane electrice cu modelele T E-Tech pentru transport regional și C E-Tech de construcții, ale căror vânzări vor începe în 2023.

Noile vehicule din gama E-Tech, noua denumire a fostei game Z.E., vor avea versiuni de până la 44 de tone. Ele vor avea configurații cu două sau trei motoare electrice, care oferă o putere totală de până la 490 kW (666 CP). Camioanele electrice vor avea cutie de viteze Optidriver.

Renault Trucks prezintă modelele electrice T E-Tech și C E-Tech

Modelele Renault Trucks T E-Tech și C E-Tech vor avea între două și șase pachete de baterii litiu-ion, cu o capacitate între 180 și 540 kWh. Bateriile pot fi încărcate complet într-o perioadă între 2,5 ore (la curent continuu, până la 250 kW) și 9,5 ore (la curent alternativ, până la 43 kW).

Camioanele vor putea circula până la 300 km cu o singură încărcare și până la 500 km cu o încărcare intermediară de o oră la o stație rapidă (250 kW).

VEZI ȘI: Renault Trucks și GEODIS dezvoltă un camion electric de 16 tone pentru logistică urbană

Pentru a se putea adapta ușor la orice tip de suprastructură și aplicație, modelele Renault Trucks T și C E-Tech pot fi echipate cu trei tipuri de prize de putere: electrice, electromecanice și pe cutia de viteze.

Versiunile disponibile sunt autotractor 4×2 și 6×2 și rigid 4×2, 6×2 și 8×4 tridem. Camioanele vor fi produse la fabrica Renault Trucks din Bourg-en-Bresse, iar vânzările vor începe în primul trimestru al anului 2023.

În 2021, Renault Trucks a vândut 249 de camioane electrice și a primit comenzi pentru alte 613. Producătorul intenționează ca 50% dintre camioanele noi vândute în 2030 să fie electrice.

Renault Trucks prezintă modelele electrice T E-Tech și C E-Tech

Din aceeași categorie...

Back to top button