Renault Trucks și echipa MKR pregătite de Dakar 2019

Renault Trucks și echipa MKR pregătite de Dakar 2019
Cehii de la MKR sunt pregătiți să ia startul în cea de-a 41-a ediție a Dakar Rally, care va debuta pe 6 ianuarie 2019 la Lima, capitala Perului.

Cele trei camioane ale echipei MKR condusă de Mario Kress, un Renault Sherpa și două Renault Trucks K520 sunt pregătite să obțină cât mai multe podiumuri pe durata celor două săptămâni de competiție.

Renault Trucks și echipa MKR pregătite de Dakar 2019

Desfășurată intergral pe pământ peruvian, ediția din acest an a Dakar-ului se anunță a fi una extrem de dificilă, care le va da multe bătăi de cap tuturor celor înscriși.

Competiția va debuta pe 6 ianuarie 2019 la Lima și se va încheia pe 17 ianuarie tot în capitala Perului. Concurenții vor trebui să navigheze în 3 zone de competiție și să acopere 5000 km de traseu, dintre care 3000 km numai prin dunele de nisip ale deșertului Ica.

În Dakar 2019, echipa MKR se poate baza pe soliditatea Renault Trucks pentru a depăși traseele nisipoase ale deșertului peruvian. Cei trei piloți ai echipei trebuie să se bazeze pe determinarea și încrederea în ei, punându-și la bătaie toate aptitudinile de pilotaj și precizie.

De la bun început, camionul Renault Sherpa al echipei din Bohemia de Nord, va fi unul pe care să-l urmăriți, avându-l în componență pe Mitchel van den Brink, cel mai tânăr participant în Raliul Dakar-ului din istorie.

Fiul de 16 ani al lui Martin van den Brink la înlocuit pe Daniel Kozlovsky, un mecanic din Roudnice, fiind la prima sa participare în cadrul celui mai dificil rally raid din lume.

VEZI ȘI: Austria a majorat tarifele de utilizare a autostrăzilor pentru camioane și autocare

Cea de-a treia persoană din cabina va fi experimentatul navigator Wouter de Graaff. Echipajul a avut deja posibilitatea de a-și găsi chimia în cursele anterioare, astfel că nu este un pas în necunoscut.

„Vârsta minimă de participare în cel mai dificil rally raid din lume este 18 ani. A trebuit să cerem un număr de excepții și permisiuni, nu numai de la organizator”, spune pilotul olandez Martin van den Brink de la Mammoet Rallysport, care va pilota camionul cu “nas” al echipei MKR, cunoscut sub numele de Sherpa.

Al doilea echipaj al Mammoet Rallysport se va afla la bordul unui Renault Trucks K520. Echipajele vor avea numerele de concurs 506 și 531.

Al treilea camion din garajul din Židovice va lua startul sub culorile echipei olandeze Riwald Dakar Team cu numărul de concurs 512.

Fanii echipei și pasionații de Dakar pot urmări desfășurarea competiției pe Facebook, Twitter și Instagram. Fiecare zi de concurs va fi acoperită cu informații și pe site-ul infotrucker.ro

Follow #infotrucker