Camioane

Renault Trucks T 2024 a început să ajungă la clienți

Modelele actualizate Renault Trucks T 2024, care au intrat în producție la finalul anului trecut, au început să ajungă la clienți.

Camioanele Renault Trucks T și T High 2024 vin în primul rând cu noi sisteme de asistență și siguranță, care devin obligatorii din luna iulie, ca parte a noilor cerințe GSR din UE. De asemenea, șoferul se va putea bucura de mai mult confort atât la volan, cât și în timpul pauzelor.

Primele unități au fost livrate deja clienților. În imagine avem noul interior al unui camion livrat companiei poloneze ANELTRANS. Și filiala din România a primit un model 2024 pentru demo, care va putea fi văzut în curând în testele cu potențialii clienți.

La exterior noutățile sunt puține și discrete: noua emblemă Renault și senzori radar pe ambele laterale ale capului tractor. Nouă este și camera video spate, camioanele Renault putând fi acum echipate cu până la 5 camere pentru ușurarea manevrelor.

VEZI ȘI: Test Renault Trucks T 440 Turbo Compound: Supliment de cuplu

Tot ca parte a cerințelor GSR avem un sistem de monitorizare a presiunii anvelopelor camionului și remorcii sau recunoașterea indicatoarelor rutiere cu sistem de alertă pentru depășirea vitezei. În plus, toate camioanele Renault pot fi echipate acum cu airbag pentru șofer și sistem de pretensionare a centurii de siguranță.

Marile noutăți apar însă la bord. Acolo avem un panou de instrumente complet digital, de 12 inchi, precum și un ecran tactil al sistemului multimedia de 9 inchi. Volanul este și el nou și integrează în premieră comenzile pentru sistemul cruise control.

Din aceeași categorie...

Back to top button