LogisticaȘtiri

Renault Trucks va construi o nouă platformă logistică la Lyon

Renault Trucks a anunțat că va construi o nouă platformă logistică la sediul său din Lyon. Clădirea de 46.000 mp va găzdui centrul global de distribuție de piese de schimb.

Clădirea, programată să se deschidă în 2028, va fi rezultatul unei investiții de 132 de milioane de euro și va fi pozitivă energetic, adică va produce mai multă energie decât va consuma.

Decizia a fost luată deoarece fostul centru de distribuție din Vénissieux, situat într-o clădire veche de 100 de ani, nu mai era potrivit pentru cerințele de mediu și operaționale ale activităților logistice moderne. Renault Trucks a examinat toate opțiunile, inclusiv transferul în altă locație, iar în final o a optat pentru relocarea platformei logistice la Saint-Priest, unde se fabrică în prezent axele.

Fabrica de axe va fi și ea relocată în Vénissieux, lângă fabrica de motoare. În următorii 3 ani vor avea loc lucrări majore pentru relocarea platformei logistice pe locul vechii fabrici, ce va necesita în primul rând demolarea clădirii existente și decontaminarea solului.

VEZI ȘI: XPO Logistics comandă 165 de camioane electrice Renault

Clădirea, ce va găzdui peste 500 de angajați, va conține un depozit de 46.000 mp de stocare standard, o zonă complet automatizată dedicată pieselor mici și o zonă rezervată pentru depozitarea bateriilor. Clădirea va avea și o zonă de birouri de 4.000 mp.

Viitorul centru de distribuție este proiectat pentru a îndeplini cele mai stricte standarde de siguranță, inclusiv separarea completă a traficului de pietoni, camioane și vehicule. Se vor face eforturi majore pentru îmbunătățirea ergonomiei și confortului operatorilor, inclusiv robotizarea unor anumite operațiuni și optimizarea rafturilor de stocare.

Clădire pozitivă energetic, fără carburanți fosili

Proiectul marchează un pas înainte și în tranziția către producția de energie regenerabilă. Echipată cu panouri fotovoltaice pe întregul plafon, clădirea va produce electricitate regenerabilă pentru a acoperi nu doar propriile cerințe (inclusiv pentru încălzire, stivuitoare și încărcarea vehiculelor electrice), dar și pentru clădirile învecinate. Toate facilitățile vor funcționa fără carburanți fosili, pe bază de electricitate regenerabilă.

Renault Trucks va planta la locație și 400 de copaci, ajutând astfel la îmbunătățirea biodiversității și a calității vieții la locul de muncă.

Programul proiectului

2024: Depunerea cererii de autorizație de construire
2025: Transferul fabricii de axe la Vénissieux, ce va permite demolarea clădirii existente și decontaminarea solului
2026: Începerea construcției
Finalul lui 2027: Instalarea echipamentelor
Începutul lui 2028: Transferul activității fază cu fază
Mijlocul lui 2028: Noul centru de distribuție va fi complet operațional.

Din aceeași categorie...

Back to top button