Renault Trucks va reluat complet producția de camioane electrice

Renault Trucks va reluat complet producția de camioane electrice
Pandemia de coronavirus i-a făcut pe producătorii auto să-și suspende activitatea de producție din Europa, iar fabrica Renault Trucks din Blainville-sur-Orne nu a fost o excepție.

În cadrul uzinei din Blainville-sur-Orne, Renault Trucks asamblează camioane electrice, iar conform francezilor, în scurt timp se va reveni la o producție normală.

Renault Trucks va reluat complet producția de camioane electrice

Între 17 martie și 28 mai, cei 1.650 de angajați și 300 de angajați temporari din Blainville-sur-Orne au fost nevoiți să stea acasă din cauza pandemiei de COVID-19. În acest moment, în fiecare zi sunt produse 70 de camioane, comparativ cu cele 82 de unități fabricate la începutul anului.

VEZI ȘI: Din această iarnă, în Germania, camioanele vor trebui echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă pe toate axele

„Lansarea vehiculelor electrice a fost compromisă de pandemie, iar această perturbare încă continuă. Vom meține producția la câteva sute de unități electrice pe an”, au declarat reprezentanții companiei fără să menționeze cât la sută din producția anuală va fi una a camioanelor electrice.

Conform reprezentanților francezi, grupul se așteaptă ca până în 2025, 10% din vânzări să fie reprezentante de camioanele electrice.

„Mobilitatea electrică reprezintă unul dintre răspunsurile pentru creșterea calității aerului, scăderea nivelului poluării în orașe și a emisiilor”, a completat Olivier Metzger, directorul departamentului de energii alternative din cadrul Renault Trucks.

Follow #infotrucker