Camioane

Renault Urban Lab 2 și D Wide CNG prezentate în premieră la Polutec

În perioada 28 noiembrie – 2 decembrie, Renault Trucks va participa cu stand la cea de-a 27-a ediție Pollutec de la Lyon.

 Cei care vor călca pragul Pollutec 2016, vor avea ocazia să vadă în premieră camionul pentru distribuție D Wide CNG cu sistem orizontal de evacuare a gazelor de eșapament, precum și conceptul Renault Trucks Urban Lab 2.

Deoarece Renault Trucks crede că diesel-ul este sursa primară de energie pentru transportul pe distanțe lungi, considerând că va rămâne așa timp încă o bună perioadă de timp, francezii luptă în mod continuu pentru a reduce consumului de combustibil și al emisiilor poluante.

Renault Urban Lab 2 și D Wide CNG prezentate în premieră la Polutec

 Francezii vor expune un D Wide cu axă directoare pe spate echipat cu un motor de 11 litri Euro VI etapa C. În mod logic, vehiculul ar trebui să ofere o manevrabilitate mai mare, făcându-l ideal pentru operarea în mediul urban.

În cadrul Pollutec 2016, Renault Trucks va sublinia perfomanțele motoarelor Euro VI, comparativ cu generațiile anterioare. Sistemul de reducere al emisiilor poluante montat pe motoarele Euro VI a redus de cinci ori emisiile de oxid de azot și de șase ori pe cele de particule, comparativ cu standardul anterior. Astăzi, 99.9% din particule, chiar și cele mai mici, sunt captate de filtrul depoluant.

Renault Trucks va dezvălui, de asemenea, conceptul camionului diesel laborator Urban Lab 2, dedicat distribuției urbane. Acest camion este rezultatul proiectului – Efficient Distribution Truck, pe scurt EDIT dezvoltat în colaborare cu șase parteneri Valeo, Lamberet, Michelin, BeNomad, Lyon INSA Engineering School (LamCoS) și IFSTTAR (LICIT).

VEZI ȘI: Acuzații grave enunțate de belgieni împotriva Waberer’s

Conceptul oferă o mulțime de elemente high-tech, în domeniul aerodinamicii, al hibridizării motoarelor și al performanței anvelopelor, precum și al comunicării vehiculului cu infrastructura, ceea ce face posibilă o reducere drastică a consumului de combustibil al vehiculelor destinate livrărilor.

Nu în ultimul rând, Renault Trucks își va anunța extinderea ofertei în ceea ce privește CNG-ul. Astfel, va fi expus și un model D Wide CNG cu sistem orizontal de evacuare a gazelor de eșapament. Această versiune dispune de același șasiu și de aceleași posibilități de montare a caroseriei ca și omologul său diesel, mai puțin prezența sistem vertical de evacuare care să se interpună între cabină și suprastructura.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button