Camioane

Renault va lansa în 2023 un cap tractor electric

Din 2023, Renault Trucks va oferi o gamă completă de camioane cu zero emisii, inclusiv un cap tractor electric pentru transporturi regionale.

Renault va avea, din 2023, versiuni electrice pentru toate segmentele de transport: distribuție, construcții și distanțe lungi. Pentru a susține aceste dezvoltări, compania înființează o organizație dedicată mobilității electrice.

Renault va lansa în 2023 un cap tractor electric

În martie 2020, Renault Trucks a început producția de serie a generației a doua de vehicule electrice, la fabrica din Blainville-sur-Orne. Gama electrică este compusă acum din modelele D Z.E., D Wide Z.E. și Master Z.E., ideale pentru aplicații urbane: livrări, distribuție și colectare de deșeuri.

În prezent, Renault Trucks încearcă să extindă electrificare vehiculelor la toate segmentele. Astfel, Renault pregătește lansarea unui cap tractor electric pentru transport regional și inter-regional. Producătorul nu a dat alte detalii despre noul model, ci doar că el va fi disponibil din 2023, alături de camioanele electrice pentru operațiuni urbane de construcții.

Din 2025, Renault Trucks va putea oferi și o gamă de modele echipate cu celulă de combustie. Modelele alimentate cu hidrogen vor fi proiectate în special pentru transporturi pe distanțe lungi.

VEZI ȘI: Noul Renault Trucks T, dezvăluit în jocul Euro Truck Simulator 2

”Mobilitatea electrică este un stâlp central al strategiei Renault Trucks. Vrem ca 10% din vânzările noastre să fie electrice în 2025 și 35% în 2030. Până în 2040, toate vehiculele noastre vor fi independente de carburanții fosili”, a declarat Bruno Blin, președintele Renault Trucks.

Pentru a-și atinge obiectivele, compania înființează unități specializate atât în cadrul departamentului de Cercetare și Dezvoltare, cât și în organizația de vânzări și servicii post-vânzare.

Pe partea de Cercetare și Dezvoltare, Renault Trucks intenționează să depășească provocările tehnologice prin parteneriate strategice, dar și pe baza sinergiilor din grupul Volvo.

În ce privește mobilitatea electrică, Renault Trucks va oferi o soluție completă. Pe lângă vehicul, pachetul va cuprinde bateriile, instalarea infrastructurii de încărcare la sediul clientului, optimizarea consumului de energie, reparațiile și întreținerea, finanțarea și asigurările.

Din aceeași categorie...

Back to top button