Reparatie in stil britanic – Autodata Truck-Info

Producatorul britanic Autodata, poate cel mai important in acest segment a lansat pe piata un nou program de diagnoza destinat vehiculelor comerciale, mai exact Autodata Truck Info.

Service-urile de camioane private au posibilitatea de a folosi acest soft si aceste informatii bazate pe date furnizate de catre producatori. Un avantaj il reprezinta apropierea de standardele de calitate oferite de service-urile de reprezentanta, reparatia fiind efectuata corect dupa manual si nu dupa ureche. Noul program Truck Info contine date tehnice, informatii referitoare la repararea si service-ul autovehiculelor comerciale usoare dar si a celor grele de la 2.8 tone pana la 38 de tone fabricate dupa anul 1990, astfel fiind acoperita, intreaga gama. Programul Truck Info acopera mai mult de 30 de producatori (Daf, Iveco, Man, Mercedes-Benz, Renault, Scania si Volvo) si peste 2.000 de modele.

Reparatie in stil britanic - Autodata Truck-Info

Meniul programului contine noua module principale. Un prim modul, Date Tehnice, este cel ce contine informatii generale precum indentificarea vehiculului, placute de indentificarea a vehiculului/locatia codului pe motor, informatii legate de sistemul de injectie, cupluri de strangere, dimensiunea franelor pe discuri si tamburi, informatii despre sistemele de aer conditionat precum si lubrifianti si volume. Un al doilea modul, Timpi de lucru, este extrem de important mai ales in economia de timp si implicit de costuri. Acesta contine informatii legate de timpi de reparatie efectivi ai defectiunii. Modulul contine informatii despre timpi de reparare a diferitelor piese de motor, a sistemul de racire si evacuare, timpi de lucru pentru anumite avarii aparute la sistemele de directte, de franare, transmisie (automata sau manuala), diferentiale, axe, arbore, etc. Un alt modul, Geometria rotilor, permite mecanicului reglarea corecta si respectarea indicatiilor/parametrilor producatorului pentru un minim de uzaj al pneurilor, pentru un consum mai scazut si nu in ultimul rand pentru un cost mai scazut. Modulul, Curele de distributie si lanturi, permite utilizatorului comanda corecta a lantului/curelei si montarea acesteia in parametri. Programari service, este un modul ce permite service-ului stabilirea cu exactitate a intervalelor de service conform producatorului si lista peiselor necesare penttru urmatoarea revizie (ulei, placute de frana, filtre, etc.).

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.