In FocusTop News

Repausul săptămânal normal în cabină vă poate costa 20.000 de coroane, în Suedia

Atenție, transportatori! Repausul săptămânal normal efectuat de șofer în cabina camionului vă poate costa 20.000 de coroane, în Suedia.

O parte din noile reguli introduse de Pachetul de Mobilitate sunt deja în vigoare, iar una dintre ele referă la obligația de a oferi șoferului un loc de cazare adecvat, într-un alt loc decât cabina camionului, pentru a-și efectua repausul săptămânal normal, care este de cel puțin 45 de ore.

Repausul săptămânal normal în cabină vă poate costa 20.000 de coroane, în Suedia

În cazurile în care legislația nu este respectată, compania de transport riscă o amendă de 20.000 de coroane suedeze (aprox. 2.000 de euro).

Până la începutul lunii septembrie, Agenția Suedeză pentru Transporturi a înregistrat 17 cazuri în care poliția rutieră a trebuit să colecteze o garanție pentru amenda de 20.000 de coroane suedeze, de la transportatori străini, pentru presupuse încălcări ale regulilor privind timpul de condus.

VEZI ȘI: Einride și Bridgestone vor dezvolta soluții pentru camioane electrice și autonome în Statele Unite

Pe baza informațiilor pe care polițiștii rutieri le obțin de șoferii, respectiv a contactelor cu transportatorul, Agenția Suedeză pentru Transporturi efectuează o verificare suplimentară.

Cei mai multe cazuri de încălcare a legislație care interzice repausul săptămânal normal în cabină au fost depistate în provincia Västmanland din Suedia. Pe lângă plata unei garanții pentru amenda de 20.000 de coroane suedeze, transportatorii au fost obligați de către agenții de control să rezerve camere de hotel atât în Västerås, cât și în Sala.

Din aceeași categorie...

Back to top button