Știri

Reportaj despre activitățile ilegale din transportul de mărfuri din Franța

Reportaj despre activitățile ilegale din transportul rutier de mărfuri din Franța, mai exact, exploatarea șoferilor de camion proveniți din Europa de Est, Turcia și chiar din Principatul Monaco.

Asociatia intreprinderilor mici si mijlocii de transport (Otre) din Franța a realizat un reportaj de aproximativ 14 minute, în care sunt prezentate într-un mod clar și documentat, activitățile ilegale din sectorul transportului rutier din Franța, acestea fiind considerate drept principale cauza ale crizei grave care afecteaza acest domeniu.

Reportaj despre activitățile ilegale din transportul de mărfuri din Franța

Otre sustine ca din 43.000 de firmele de transport franceze cate erau in 1998, au mai ramas 36.000. Doar 2012-2014, 8.476 companii au inchis portile iar in ultimii cinci ani, sectorul a pierdut aproximativ 35.000 de angajati, in toate aceste cazuri, criza economica si concurenta neloiala fiind principale cauze.

Reportajul prezinta trei cazuri documentate: cabotaj a unui camion cu sofer de nationalitate turca, o companie de transport beton din Monaco si un curier plecat din Europa de Est in Uniunea Europeana. In toate cazurile, soferii sunt prost platiti stationand in Franta saptamani de zile, in conditii precare.

Potrivit Otre, esecul marilor curieri francezi, precum MoryGlobal, a depins de acest tip de concurenta neloiala datorata dumpingului social.

Din aceeași categorie...

Back to top button