Știri

Restaurantele de pe autostrăzile din Franța pot deschide și la orele prânzului

Ministrul Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a anunțat recent că restaurantele de pe autostrăzile din Franța, autorizate prin decret să deservească clienți, pot deschide și la orele prânzului.

Inițial, restaurantele puteau fi deschise între orele 18:00 și 22:00 și puteau servi doar șoferii de camion pe baza cardului tahograf sau a permisului de conducere. Între timp, situația din Franța s-a mai relaxat, iar noul decret permite restaurantelor aflate pe autostrăzi, autorizate să deservească clienții, să deschidă și în pauzele de prânz ale șoferilor.

Restaurantele de pe autostrăzile din Franța pot deschide și la orele prânzului

„Guvernul ar dori să profite de această ocazie pentru a-și arăta din nou recunoștința față de jucătorii din transportul rutier de mărfuri a căror activitate contribuie la continuitatea lanțului alimentar și la buna funcționare a economiei în timpul crizei de sănătate”, a declarat ministrul Transporturilor.

Aproximativ 400 de astfel de resturante sunt deschise în acest moment, iar ministrul a mai anunțat că prefecții departamentelor pot continua să modifice lista unităților frecventate de obicei de șoferii de camioane, astfel încât restaurantele să acopere nevoile angajaților aflați la volanul camioanelor.

De asemenea, ministrul a declarat că vor putea funcționa toate aceste restaurante chiar și în condițiile în care accesul la anumite facilități nu este posibil direct din exterior.

VEZI ȘI: Producția europeană de cabine Scania este lipsită complet de procese care folosesc combustibili fosili

„Guvernul a ascultat cererea profesioniștilor din sindicate și din federațiile profesionale reprezentative de a extinde posibilitatea deschiderii pentru mesele de la prânz. Pe măsură ce condițiile meteorologice se strică, sunt încântat că șoferii de camioane pot beneficia de mese calde, luate în căldură”, a completat oficialul francez.

Din aceeași categorie...

Back to top button