infotraficTop News

Restricție de trafic pentru vehiculele comerciale peste 3.5 tone pe podul Taubenstein (B49)

Începând cu 2 decembrie, au fost introduse restricții de trafic pentru vehiculelor comerciale de peste 3.5 tone pe podul Taubenstein de pe B49 lângă Wetzlar.

În Wetzlar, drumul federal B49 trece peste podul Taubenstein de lângă centrul comercial Forum, care se află în prezent în renovare. Pe perioada lucrărilor de reabilitare s-au observat fisuri în structura acestuia, motiv pentru care Hessen Mobil a emis o restricție de trafic pentru vehiculele comerciale de peste 3,5 tone. Excluderea traficului greu și limita de viteză ușurează structura podului și previne deteriorarea ulterioară a acestuia.

Restricție de trafic pentru vehiculele comerciale peste 3.5 tone pe podul Taubenstein (B49)

Pentru a se asigura că restricțiile de greutate și limitele de viteză podul Taubenstein sunt respectate, serviciul regional de transport Lahn-Dill a montat pe ambele sensuri „remorci de măsurare” echipate cu tehnologie radar. Pe lângă monitorizarea respectării limitei de viteză de 60 km/h, aceasta este capabilă să recunoască dimensiunea vehiculelor și să documenteze trecerea interzisă a unui camion prin intermediul unei probe foto.

De operarea sistemului de monitorizare și evaluarea datelor este responsabilă poliția rutieră. Încălcările interdicției de circulație pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone și cele de viteză sunt trimise către biroul de amenzi din Kassel.

VEZI ȘI: În luna octombrie, BAG a încasat amenzi garanție de peste 80.000 de euro

În plus, serviciul regional de trafic Lahn-Dill are în plan efectuarea de controale în trafic în zona podului la intervale neregulate pentru a-i depista pe acei șoferi de camion care nu respectă interdicția de trecere.

Rute ocolitoare pentru vehiculele comerciale peste 3.5 tone

Vehiculele comerciale de peste 3.5 tone care vin dinspre Limburg pot ocoli zona pe la ieșirea Wetzlar-Dalheim pe A480, iar cele care vin dinspre Gießen pe la ieșirea 30 Wetzlar-Ost pe A45. Ambele rute ocolitoare duc traficul pe autostrada A45 la ieșirea 29 Kreuz Wetzlarer către A480, iar de acolo prin B277 înapoi la B49.

Din aceeași categorie...

Back to top button