infotrafic

Restricții de circulație pe A22 din Italia impuse din cauza zăpezii

Restricții de circulație pe A22, pe sensul de mers spre nord, între San Michele-Mezzocorona și Egna Ora, din cauza ninsorilor anunțate.

Având în vedere căderile de zăpadă la altitudini joase anunțate pentru această noapte (12-13 noiembrie), Autostrada del Brennero SpA și Poliția Rutieră din Italia au decis să impună restricții de circulație pe A22, pe sensul de mers spre nord, între punctele de taxare San Michele-Mezzocorona și Egna Ora.

Restricții de circulație pe A22 din Italia impuse din cauza zăpezii

Astfel, pe distanța a aproximativ 20 de kilometri, circulația se va desfășura pe banda destinată în mod normal depășirii, celelalte două benzi fiind închise traficului.

Pe de-o parte, această restricție spre nord previne o posibilă congestie de trafic, exact acolo unde sunt de așteptat condiții meteo nefavorabile, iar pe de altă parte va permite menținerea a două benzi libere pentru oprirea vehiculelor grele, în cazul în care situația o impune.

Această restricție va determina în mod inevitabil o încetinire a traficului într-o manieră similară cu ceea din zona lucrărilor de drum, însă va evita riscul tulburărilor mai grave, precum cele de anul trecut.

VEZI ȘI: Șoferii vor avea obligația să formeze un culoar unic de salvare în Polonia

La bariera tunelului Brennero din Vipiteno, vehiculele grele care vin din nord vor fi deviate către parcarea Sadobre din apropiere, cu ajutorul unui număr de tranzit.

Utilizatorii care doresc să călătorească la nord de Bolzano sunt sfătuiți să nu călătorească dacă nu au anvelope de iarnă sau dacă nu au lanțuri de zăpadă.

Din aceeași categorie...

Back to top button