infotrafic

Restricții de circulație pentru camioane pe unele drumuri principale și regionale din Slovenia

Agenția de Infrastructură din Slovenia a introdus restricții de circulație pentru vehicule comerciale de peste 7.5 tone unele dintre drumurile principale și regionale din Slovenia.

Începând de la 1 iunie 2019, Agenția de Infrastructură din Slovenia a introdus restricții de circulație pentru camioane pe unele dintre drumurile principale și regionale din nord – estul Sloveniei.

Restricții de circulație pentru camioane pe unele drumuri principale și regionale din Slovenia

Această restricție interzice întregul trafic de tranzit al vehiculelor grele de mărfuri de peste 7.5 tone pe drumurile G1-6 Postumia – Jelšane (granița cu Croația) și G1-7 Kozina – Starod (granița cu Croația), prin Slovenia, și anume din Italia către țări precum Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, România și invers.

Sunt excluse de la această restricție de circulație camioanele care au încărcări sau descărcări în zonele croate Istria, Kvarner, Lika, Gorski Kotar, respectiv cele care încărcă sau descărcă mărfuri în Slovenia direct sau provenind din Croația ori din celelalte țări menționate.

Traficul de tranzit al vehiculelor comerciale de peste 7.5 tone din Italia în direcția Croației (din partea continentală a Croației), Bosniei și Herțegovinei, Serbiei, României și invers este deviat spre autostrada A1 și autostrada A2 Kozina-Ljubljana-Obrežje, care servește drept o conexiune rutieră paralelă mai sigură, cu elemente de trafic și elemente tehnice mai bune.

VEZI ȘI: Autostrada A1 din Germania închisă mai multe ore, după ce două camioane s-au ciocnit

O altă restricție de trafic impusă de la 1 iunie 2019 vehiculelor comerciale de peste 7.5 tone se referă la tranzitul prin punctele de frontieră Središče ob Dravi și Zavrč (zona Ptuj, estul Sloveniei) către Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru și România și invers.

În acest caz, vehiculele cu încărcare sau descărcare în zonele croate din Varaždin și Medžmurje sunt excluse de la această restricție.

De asemenea, Slovenia a interzis tranzitul vehiculelor comerciale de peste 7.5 tone pe drumurile regionale care merg spre punctele de frontieră Dobovec și Bistrica ob Sotli, o zonă slovenă de la Celje (la granița cu Croația). În acest caz, camioanele vor trebui să treacă frontiera pe autostrăzile A4 sau A5.

Din aceeași categorie...

Back to top button