Restricții privind traficul de tranzit pe drumurile naționale din Tirorul austriac

Autoritățile din Tirol închid unele drumuri naționale pentru traficul de tranzit
Autoritățile din Tirolul austriac au introdus restricții pe unele drumuri naționale pentru a împiedica traficul de tranzit să iasă de pe autostrăzile cu taxe și pentru a evita blocajele în zona stațiunilor montane.

Începând din 19 iunie, traficul de tranzit este restricționat pe drumurile naționale din Tirolul austriac pe perioada vacanței de vară.

Restricții privind traficul de tranzit pe drumurile naționale din Tirorul austriac

Decizia autorităților din Tirol a venit la puține zile după ce Curtea Europeană de Justiție a oprit, la solicitarea Austriei, introducerea taxei de autostradă în Germania pentru autoturismele înmatriculate în alte țări.

Restricțiile vor afecta și drumurile naționale din zona Innsbruck, autoritățile încercând astfel să împiedice ieșirea de pe autostrăzile cu taxe a traficului de tranzit, respectiv să degreveze traficul pentru a evita ambuteiajele din localitățile turistice aflate în regiune.

Autoritățile din regiunea Bayern sunt însă nemulțumite și spun că este o altă șicanare venită din partea ausgtriewcilor și solicită Comisiei Europene o reglementare care să permită tuturor cetățenilor să circule liberi în Europa.

Reprezentantul autorităților bavareze a spus că în cazul în care Comisia Europeană acceptă decizia autorităților din Austria, atunci astfel de restricții se vor aplica și pe autostrăzile și drumurile naționale din landul Bavaria.

VEZI ȘI: Șoferii de camioane sunt nemulțumiți de locurile de parcare din Belgia

Conform noilor reglementări interdicția de trafic este valabilă până pe data de 15 septembrie, aplicându-se în fiecare weekend de sâmbătă dimineața, ora 07:00, și până duminică, ora 19:00. Restricția de trafic este valabilă pentru toate tipurile de vehicule.

Autoritățile și poliția din Tirol colaborează și cu furnizorii de servicii de navigație pentru ca aceste rute ocolitoare să nu mai fie afișate utilizatorilor, iar în prima parte a perioadei de restricții vor exista și echipaje ale poliției care controlează aceste zone.

Cele mai afectate sunt ieșirile din zonele Hall și Zirl pe A12, precum și în zonele Patsch și Gries am Brenner pe A13.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.