Restricțiile de trafic la tunelurile Almandoz și Belate vor dura până în noiembrie

Restricțiile de trafic la tunelurile Almandoz și Belate vor dura până în noiembrie
Prelungirea lucrărilor la tunelurile Almandoz și Belate au extins restricțiile de trafic pentru camioane până la sfârșitul lunii noiembrie, anunță cadenadesuministro.es.

Conform anunțului făcut la începutul lunii iulie de autoritățile din Navarra, restricțiile de trafic pentru camioane cu patru sau mai multe axe pe drumurile N-121-A, NA-1210 și N-121-B, vor fi prelungite până la finalizarea lucrărilor de reparații la tunelurile Almandoz și Belate.

Restricțiile de trafic la tunelurile Almandoz și Belate vor dura până în noiembrie

Autoritățile din Navarra estimează că aceste lucrări vor fi finalizate până la finalul lunii noiembrie, motiv pentru care a extins restictițiile de circulației pentru camioane pe aceste drumuri începând cu data de 16 iulie până pe 30 noiembrie 2018.

Măsura afectează drumul N-121-A pe secțiunea dintre kilometrul 5 și 459 m (de la sensul giratoriu al tunelurilor Ezcaba) și kilometrul 66 (la intrarea dinspre nord spre orașul Bera).

Ca o noutate, începând cu 16 iulie punctul de final al restricției a fost fixat la kilometrul 63 și 750 de metri, pentru a facilita accesul la zonele de servicii din orașul Bera.

La fel ca în trecut, autoritățile din Navarra au stabilit un sistem alternativ de interdicție a circulației camioanelor, în funcție de cifra din terminația numărul de înmatriculare (pară sau impară).

Mai exact, pentru o săptămână va fi permisă trecerea camioanelor a caror numere de înmatriculare se termină cu număr par, iar următoarea a celor care au ca terminație număr impar.

Spre exemplu, în săptămâna 16 iulie – 22 iulie, au voie să treacă camioanele cu numere de înmatriculare pare, iar la finalul restricției, în săptămâna 26 noiembrie – 30 noiembrie vor putea circula camioanele cu numere impare.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eCitaro a ieșit din spatele cortinei, pentru a porni o nouă sagă, electrică

Restricția de trafic pentru camioane se aplicată în intervalul 06:00 și 22:00, iar cei care nu o respectă riscă amenzi de 200 euro.

Țineți cond de faptul că restricția de circulație este valabilă și pentru drumurile NA-1210, respectiv N-121-B.

De asemenea, este interzisă și circulația vehiculelor de transport mărfuri periculoase pe drumurile N-121-A, NA-1210 și N-121-B în intervalul 06:00 – 22:00, din 4 iunie până pe 30 noiembrie, cu excepția transportului de combustibil și a altor mărfuri ADR în scopuri medicale.

Follow #infotrucker