Rezidenții din Italia nu mai pot circula cu vehicul înmatriculat în străinătate

Rezidenții din Italia nu mai pot circula cu vehicul înmatriculat în străinătate

Italia a modificat Codul Rutier, astfel că rezidenții de peste 60 de zile din această țară nu mai pot circula cu vehicul înmatriculat în străinătate.

Ambasada României în Italia îi informează pe cetățenii români rezidenți în Italia că au fost adus mai multe modificări impotante Codului Rutier din această țară.

Una dintre modificările importante aduse, în conformitate cu Legea nr. 132 privind convertirea în lege, cu modificări, a Decretului-Lege nr. 113 din 4 octombrie 2018, interzice rezidenților de peste 60 de zile din Italia să mai circule cu un vehicul înmatriculate în străinătate.

Articolul 29-bis al Legii nr. 132 modifică art. 93 (referitor, între altele, la cartea de circulație a vehiculului), art. 132 (privind circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate) și art. 196 (privind solidaritatea în cazul încălcărilor care se pedepsesc cu sancțiuni administrative pecuniare) din Codul Rutier.

Modificările aduse articolului 93 din Codul Rutier interzic persoanelor care sunt rezidente în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Sunt exceptate de la această interdicție anumite cazuri de concesiune în leasing, închiriere sau în comodat, pentru care este bine să consultați textul integral al legii.

Pentru cazurile de încălcare a interdicției de circulație a vehiculului înmatriculat în străinătate, amenzile administrative variază între 712 și 2.848 euro.

Autoritatea Rutieră italiană (Ufficio Motorizzazione Civile) dispune interdicția de circulație pentru vehiculul în cauză, care este sechestrat.

Vehiculul va fi confiscat în cazul în care, după 180 de zile de la data infracțiunii, nu au fost îndeplinite formalitățile pentru înmatriculare a acestuia în Italia.

Articolul 132 al Codului Rutier prevede că vehiculul înmatriculat în străinătate, pentru care au fost îndeplinite formalitățile vamale și cele prevăzute de articolul 53 din Codul Rutier, poate circula în Italia un an pe baza certificatului de înmatriculare din statul de origine, cu îndeplinirea tuturor obligațiilor vamale și plata taxelor de vânzare-cumpărare.

VEZI ȘI: Protestul național al șoferilor de camioane francezi a fost anulat

După încheierea perioadei de un an, titularul vehiculului trebuie să solicite autorităților italiene competente o foaie de parcurs și înregistrarea vehiculului pentru a putea părăsi teritoriul italian. Sancțiunile prevăzute pentru încălcarea dispozițiilor articolului 132 sunt aceleași ca la articolul 93.

Articolul 196conține precizări în legătură cu cei cărora le revine, în mod solidar, responsabilitatea în cazul încălcării dispozițiilor Codului Rutier privind circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați textul integral al Legii nr. 132 privind convertirea în lege, cu modificări, a Decretului-Lege nr. 113 din 4 octombrie 2018 de stabilire a unor prevederi urgente în materia protecției internaționale și imigrației, siguranței publice, precum și de măsuri privind funcționarea Ministerului de Interne și organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Administrarea Bunurilor puse sub Sechestru sau Confiscate de la Criminalitatea, accesând link-ul: http://www.gazzettaufficiale.it/eli/gu/2018/12/03/281/sg/pdf.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.